Сациви по-грузинськи традиційно готують з індичкою. До речі, саме слово & laquo; сациві & raquo; означає лише соус на основі подрібнених горіхів, тому, за великим рахунком, в ньому можна приготувати будь-яку птицю і навіть м'ясо. Але ми все-таки зупинимося на грузинській класиці і візьмемо індичку. Яку птицю вибрати? В ідеалі & mdash; найситішу, яку тільки зможете знайти: від цього залежить насиченість смаку страви. Соус повинен бути досить густим, тому на кількості горіхів економити не варто. І, нарешті, пам'ятайте, що сациві по-грузинськи прийнято подавати на великій тарілці, щоб гості розкладали його в свої тарілки самостійно, в залежності від бажання і апетиту.
Інгредієнти
- курка або індичка – 1 шт. (Вагою до 2 кг)
- вершкове масло – 20 г
- ріпчаста цибуля – 1 кг
- кінза – 4 гілочки
- очищені волоські горіхи – 600 г
- мелений чорний перець – 1 ст. л.
- мелений коріандр – 1 ст. л.
- мелений имеретинский шафран – 1 ст. л.
- бутони гвоздики – 3-6 шт.
- мелена кориця – на кінчику ножа
- часник – 4-8 зубчиків
- білий винний оцет – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Тушку індички для сациві по-грузинськи вимийте і помістіть у велику каструлю. Потім влийте стільки холодної води, щоб птах була покрита на 3-4 см. Крок 2
Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з поверхні шумівкою піну. Вогонь зменшіть до слабкого і варіть індичку для сациві протягом 1,5 годин. Крок 3
готову птицю для сациві вийміть з бульйону і дайте охолонути. Бульйон процідіть і приберіть в холодильник. Тримайте до появи твердого жиру на поверхні (приблизно 1,5 години). Крок 4
Вершкове масло розтопіть і змастіть їм за допомогою кулінарного пензлика остигнула птицю. Покладіть її в глибоке деко і запікайте 30 хвилин при 190 & deg; C. Крок 5
Запеченої індички для сациві по-грузинськи дайте добре охолонути, потім відокремте м'якоть від кістки і наріжте акуратними однаковими шматочками. Покладіть в миску, закрийте і відставте. Крок 6
Приготуйте соус для сациві по-грузинськи. Ріпчасту цибулю очистіть і дуже дрібно наріжте. Бульйон дістаньте з холодильника і зберіть з поверхні шумівкою жир. Викладіть його в сковороду, додайте ріпчасту цибулю. Періодично помішуючи, обсмажте до прозорості протягом 5-7 хвилин. Крок 7
Гілочки кінзи для сациві ретельно вимийте, добре обсушити і порвіть. Помістіть в чашу блендера і подрібніть. Отриману кашку відіжміть сік через марлю, складену вчетверо. Крок 8
Очищені волоські горіхи для соусу сациві подрібніть в блендері, потім ретельно перемішайте з перцем, коріандром, імеретинським шафраном і соком кінзи. Розітріть в керамічної ступці гвоздику, додайте корицю і сіль за смаком. Перемішайте з горіхами. Крок 9
У горіхову суміш влийте ополоник холодного бульйону і перемішайте. У ступці розітріть товкачем часник з невеликою кількістю солі. Додайте до горіхів і перемішайте. Крок 10
Бульйон налийте у велику каструлю і доведіть до кипіння. Потім порціями, постійно помішуючи, додайте горіхову масу. Варіть соус сациві 2-3 хвилини. Крок 11
додайте смажену цибулю, нарізану птицю і доведіть до кипіння. Влийте оцет і покладіть лавровий лист. Готуйте 5 хвилин. Посоліть за смаком. Вогонь вимкніть. Каструлю з сациві по-грузинськи залиште на гарячій плиті на 15 хвилин. Корисна порада
Щоб індичка для сациві по-грузинськи вийшла особливо соковитою і смачною, при запіканні поставте під неї на нижній рівень духовки жароміцних ємність з водою.
До речіЧи не варіть індичку для сациві по -грузинська занадто довго: м'якоть птиці повинна стати м'якою, але ні в якому разі не розвалюватися. При варінні в бульйон можна додати лавровий лист і запашний перець горошком.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!