СВИНЯЧИЙ ОКОРОК з імбиром і запечені ЧЕСНОКОМ

Такий окіст багатофункціональний. Він може бути головною стравою святкового столу. Може служити вечерею цілої сім'ї 2 & ndash; 3 вечори поспіль. І, нарешті, в холодному вигляді він відмінно замінить вам будь-яку покупну ковбасу або буженину. & Nbsp;

Інгредієнти

  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • кайенскийперець – 0,25-0,5 ч. л.
  • свинячий окіст з жирком, одним шматком – 2-2,5 кг
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сичуаньский перець горошком (за бажанням) – 1 ч. л.

  • імбирний порошок – 1 ч. л.
  • великі головки часнику – 6 шт.
  • свіжий корінь імбиру – 8-10 см
  • лайм – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зріжте з жиру на окосту 6 шматочків розміром 1,5 х 1,5 см. Якщо жиру занадто багато, зріжте його так, щоб на окосту залишився шар товщиною не більше 1,5 см. Крок 2 Свіжий імбир очистіть і дрібно порубати. З лаймов дрібної теркою зніміть цедру. Вичавіть сік. Сичуаньский перець потовчіть в ступці. Крок 3 Половину цедри і весь сік змішайте з рубаним імбиром. Додайте приблизно 3/4 ч. Л. солі і половину сичуаньского перцю. Крок 4 Імбирний порошок змішайте з рештою сичуаньської перцем, кайенским перцем і залишилася цедрою. Додайте солі і чорного перцю. Крок 5 Покладіть окіст на робочу поверхню жиром вгору. Нашпигуйте окіст сумішшю зі свіжого імбиру наступним чином: втикайте ніж з тонким лезом на глибину 5-7 см і, не виймаючи ніж, повертайте його на 90 °. У утворилося поруч з ножем отвір утрамбовують імбирну масу, потім виймайте ніж і закривайте отвір, пригладжуючи поверхню пальцями. 6. нафарширувати весь шматок, злегка надріжте жир сіткою. Натріть окіст пряною сумішшю. Головки часнику очистіть від верхнього шару сухої шкірки, не розбираючи на часточки. У центр покладіть по шматочку жиру з окосту. Загорніть кожну головку окремо в фольгу, не дуже щільно. Крок 6 Розігрійте велику сковороду з антипригарним покриттям (без масла) на сильному вогні. Покладіть окіст жиром вгору і колесо до воза нижню частину шматка, приблизно 4 хв. Потім перекладіть окіст на встановлену в листі ґрати жиром вгору. Поставте деко в розігріту до 240 ° С духовку (якщо в духовці є режим гриля, включите його теж). Запікайте 25 хв. Крок 7 Потім зменшіть температуру в духовці до 180 ° С, влийте в деко 1,5 склянки води. Поруч з окостом покладете головки часнику в фользі. Запікайте окіст з розрахунку 20 хв. на кожні 500 м Тобто шматок шинки вагою 2,5 кг запікатиметься 2500: 500 = 5 х 20 хв. = 100 хв. = 1 год 40 хв. Крок 8 Вийміть окіст з духовки, нещільно накрийте листом фольги, дайте постояти 20 хв. і подавайте гарячим з запеченим часником або повністю остудіть і подавайте холодним Господині на замітку

Часник для запікання не повинен бути ні занадто молодим, ні занадто старим. У першому випадку у нього занадто щільна шкірка & ndash; вона не дозволяє часточок добре пропектися, а самі часточки дуже маленькі. У другому випадку в часнику мало аромату, а часточки мляві і несмачні.

0/5 (0 Reviews)