Чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

Чахохбили з курки по-грузинськи – відоме традиційне блюдо грузинської кухні. Воно нескладне в приготуванні і дуже популярне. У двох словах, чахохбілі & ndash; тушковане м'ясо птиці в соусі. Соусом служать овочі, в соку яких гаситься м'ясо після попереднього обсмажування. Найкраще для чахохбілі використовувати сезонні стиглі помідори або, в залежності від пори року, консервовані томати у власному соку або томатний соус, але з додаванням традиційних для страви спецій: часнику, кінзи, базиліка і перцю.

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

< p> чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

Інгредієнти

  • курка 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • олія соняшникова 2 ст.л.
  • вершкове масло 2 ст.л.
  • часник 0,5 шт.
  • вино червоне сухе 150 мл
  • томатний соус 200 г
  • базилік сушений 1 ч.л.
  • хмелі-сунелі 1 ч.л..
  • петрушка сушена 1 ч.л.
  • червоний перець 0,5 ч.л.
  • паприка 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • цукор 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Підготувати необхідні інгредієнти: курку, цибулю, часник, вино, томатний соус, соняшникова олія, вершкове масло, спеції, сіль, цукор. Крок 2

Курку обробити на порційні шматочки. Крок 3

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

Порізати півкільцями цибулю і подрібнити часник. Крок 4

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

На суміші рослинного і вершкового масел підсмажити до прозорості подрібнений часник і цибулю. Викласти в миску. Крок 5

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

На сковороді, де обсмажувалися цибулю з часником, обсмажити шматочки курки з усіх боків до рум'яної. Крок 6

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

до обсмаженої курки додати цибулю з часником, сіль, цукор і спеції. Крок 7

чахохбілі з курки ПО-ГРУЗИНСЬКИ

Влити вино, викласти томатний соус, накрити сковорідку кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 20-25. Подавати чахохбілі в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню.

0/5 (0 Reviews)