Чахохбили з курки по-грузинськи – відоме традиційне блюдо грузинської кухні. Воно нескладне в приготуванні і дуже популярне. У двох словах, чахохбілі & ndash; тушковане м'ясо птиці в соусі. Соусом служать овочі, в соку яких гаситься м'ясо після попереднього обсмажування. Найкраще для чахохбілі використовувати сезонні стиглі помідори або, в залежності від пори року, консервовані томати у власному соку або томатний соус, але з додаванням традиційних для страви спецій: часнику, кінзи, базиліка і перцю.
< p>
Інгредієнти
- курка 1,5 кг
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- олія соняшникова 2 ст.л.
- вершкове масло 2 ст.л.
- часник 0,5 шт.
- вино червоне сухе 150 мл
- томатний соус 200 г
- базилік сушений 1 ч.л.
- хмелі-сунелі 1 ч.л..
- петрушка сушена 1 ч.л.
- червоний перець 0,5 ч.л.
- паприка 1 ч.л.
- сіль 1 ч.л..
- цукор 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати необхідні інгредієнти: курку, цибулю, часник, вино, томатний соус, соняшникова олія, вершкове масло, спеції, сіль, цукор. Крок 2
Курку обробити на порційні шматочки. Крок 3
Порізати півкільцями цибулю і подрібнити часник. Крок 4
На суміші рослинного і вершкового масел підсмажити до прозорості подрібнений часник і цибулю. Викласти в миску. Крок 5
На сковороді, де обсмажувалися цибулю з часником, обсмажити шматочки курки з усіх боків до рум'яної. Крок 6
до обсмаженої курки додати цибулю з часником, сіль, цукор і спеції. Крок 7
Влити вино, викласти томатний соус, накрити сковорідку кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 20-25. Подавати чахохбілі в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!