Чахохбілі з курки

Приготувати гідне чахохбілі з курки зовсім не складно & ndash; потрібно лише знайти відгодовану курку, що виросла на свіжому сільському повітрі, не & nbsp; занадто стару, але і не & nbsp; дуже спритну, стиглі солодкуваті м'ясисті помідори, пахучий васильок і дрібку уцхо-сунелі

чахохбілі з курки

 чахохбілі з курки

Інгредієнти

  • 1 курка вагою 1, 8-2 кг
  • 6 червоних цибулин
  • 7 великих стиглих помідорів
  • 1 червоний солодкий перець
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 4 зубчики часнику

  • 1 середній пучок кінзи
  • 1 невеликий пучок зеленої базиліка
  • 1 лавровий лист
  • 0,3 ч. Л. уцхо-сунелі
  • аджика
  • рослинне масло
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

чахохбілі з курки

Курку покладіть в каструлю з 2 л окропу, варити до напівготовності, від 30 хв. до 1 год. Викладіть курку на блюдо, остудіть 15-20 хв. Розріжте на приблизно однакові шматки разом з кістками. Бульйон процідіть. Крок 2

чахохбілі з курки

Розігрійте каструлю з товстим дном. Обсмажте шматки курки з усіх боків до рум'яної скоринки на рослинному маслі. Крок 3

чахохбілі з курки

Наріжте цибуля пір'ям. Висипати його в каструлю з куркою, перемішайте і смажте курку з цибулею до тих пір, поки цибуля не підрум'яниться, 8-10 хв. Крок 4

чахохбілі з курки

Солодкий перець очистіть, тонко наріжте. Додайте в каструлю, тушкуйте на невеликому вогні приблизно 5 хв. Налийте 1 склянку бульйону (бульйон не знадобиться), закрийте каструлю кришкою і тушкуйте до повного розм'якшення курячого м'яса, приблизно 40 хв. Крок 5

чахохбілі з курки

На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, обдайте окропом, а потім холодною водою, зніміть шкірку. Подрібніть помідори в блендері, додайте в каструлю, збільште вогонь до середнього, перемішайте і готуйте 10 хв. Крок 6

чахохбілі з курки

Часник і кінзу крупно наріжте, покладіть в ступку, потовчіть з сіллю в пасту і додайте в каструлю. Дрібно наріжте базилік і покладіть до курки разом з ухцо-сунелі. Додайте за смаком аджику. Покладіть лавровий лист, тушкуйте до повної готовності, 10 хв. Вимкніть вогонь і потримайте чахохбілі під кришкою ще 10 хв.

0/5 (0 Reviews)