Коли будете подавати цей чудовий десерт, не забудьте озвучити його назву. Краще навіть напишіть його заздалегідь каліграфічним почерком на красивому аркуші паперу (начебто меню). Тільки стежте, щоб ефект не був занадто сильним і емоцій вистачило власне на паті. І особливо на сабайон з шампанського.
Інгредієнти
- 300 г темного шоколаду (70% какао)
- 200 мл вершків жирністю 33%
- 130 мл молока
- 5 жовтків
- 4 ст. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. темного рому
- щіпка меленої кориці
- 8 ягід полуниці
для сабайону:
- 9 жовтків
- 2/3 склянки ігристого вина
- 1/2 склянки мелкокристаллического цукру
- 1 склянка вершків жирністю 33%
- щіпка морської солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Змастіть маслом 8 маленьких жароміцних формочок, вистелити їх плівкою так, щоб її краї звисали на 5 см. Розтопити розламаний на шматочки шоколад на водяній бані, злегка остудіть. В іншій мисці збийте в пишну піну холодні вершки.
Крок 2 Влийте молоко в сотейник, доведіть до кипіння. В жароміцної мисці збийте в піну жовтки з цукром і влийте туди гаряче молоко, постійно помішуючи. Поверніть суміш в сотейник, поставте на невеликий вогонь і нагрівайте, збиваючи, до загусання. Не давайте кипіти! Зніміть з вогню, додайте корицю і ром.
Крок 3 Яєчну масу змішайте з розтопленим шоколадом, остудіть. Акуратно введіть в суміш збиті вершки. Кожну ягоду наріжте скибочками. Викладіть скибочки полуниці в підготовлені формочки, поверх розкладіть вийшло паті, злегка придавлюючи; закрийте краями плівки і поставте в холодильник мінімум на 4 год, краще на ніч.
Крок 4 Для сабайону змішайте в жароміцної мисці ігристе вино, цукор і жовтки. Поставте миску на водяну баню на дуже маленький вогонь (миска не повинна торкатися окропу) і нагрівайте, постійно збиваючи, до загусання, 5-7 хв. Зніміть з лазні і остудіть, помішуючи час від часу, щоб не утворювалася плівка. В іншій мисці збийте холодні вершки в пишну піну. Акуратно змішайте соус зі збитими вершками. Поставте в холодильник мінімум на 1 год.
Крок 5 Вийміть формочки з паті з холодильника, переверніть на тарілки, зніміть плівку. Полийте сабайоном і подавайте. До речі
Якщо ви збираєтеся годувати цим десертом не тільки дорослих, а й дітей, купите ванільного морозива і в дитячих працях замініть їм сабайон. .
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!