Про те, як же правильно готувати салат Цезар з курячим філе, ведуться неабиякі суперечки. І кожен опонент упевнений в своїй правоті! Хтось вважає, що в складі страви взагалі не повинно бути ніяких інгредієнтів, крім листя салату і курки, хтось & laquo; дає добро & raquo; тільки на сухарики, хтось допускає використання помідорів чері. А вже коли справа стосується складу соусу для Цезаря, то тут, як то кажуть, хоч святих винось. Ми не будемо претендувати на & laquo; найправильніший & raquo; рецепт, а лише запропонуємо свою версію. Відповідно до неї, до складу салату Цезар з курячим філе входить ще й солодкий перець, який вносить у смак страви приємні освіжаючі ноти. Спробуйте і поділіться своєю думкою з цього приводу!
Інгредієнти
- яйця – 4 шт.
- куряче філе – 500 г
- часник – 2 зубчики
- оливкова олія – 7 ст. л.
- білий хліб – 200 г
- сушене орегано – 1/2 ч. л .
- червоний солодкий перець – 1 шт.
- салат ромен – 300 г
- гірчиця – 2 ч. л.
- вустерский соус – 1 ч. л.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Яйця для салату помістіть в кухлик, залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, потім охолодіть проточною водою. Звареним круто яєць дайте повністю охолонути. Крок 2
Приготуйте куряче філе для салату «Цезар». Духовку нагрійте до 180 ° C. Куряче філе вимити, обсушити і покладіть на великий аркуш фольги. Посоліть і поперчіть. Загорніть і запікайте 30 хвилин. Дайте охолонути. Крок 3
Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною великого ножа. У сковороді нагрійте оливкову олію, покладіть часник і прогрійте протягом 2-3 хвилин. Зніміть з вогню. Дайте часнику охолонути в маслі, потім видаліть його. Крок 4
З білого хліба для салату зріжте кірку. М'якуш наріжте кубиками. У сковороду налийте 2 ст. л. приготованого раніше ароматного часникової олії і поставте на середній вогонь. Крок 5
покладіть в неї кубики білого хліба і обсмажте до золотистого кольору. Викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Посипте орегано. Дайте сухарикам охолонути. Крок 6
Солодкий перець вимити, обсушити і розрізати навпіл. Видаліть насіння і перегородки. М'якоть наріжте тонкими смужками. Листя салату вимити, обсушити і порвіть. Крок 7 Куряче філе для салату наріжте тонкими скибочками. Два зварених круто яйця очистіть і наріжте великими часточками. Викладіть в салатник солодкий перець, салатні листя, куряче філе, остиглі сухарики і часточки яєць. Крок 8 Приготуйте соус для салату «Цезар». З двох яєць вийміть жовтки і розімніть їх виделкою (білки не знадобляться). Додайте гірчицю, що залишився часникове масло, вустерский соус і лимонний сік. Посоліть, поперчіть і злегка збийте. Соусом полийте інгредієнти салату. Корисна порада
Перед подачею на стіл салат Цезар з курячим філе можна доповнити невеликою кількістю каперсів і посипати тертим твердим сиром (в ідеалі пармезаном).
До речіКажуть, що однією з перших прихильниць салату Цезар стала зовсім юна Джулія Чайлд, що згодом стала шеф-кухарем і ведучою американського кулінарного шоу. Вперше вона спробувала блюдо & nbsp; в ресторані Цезаря Кардіні, причому, у виконанні автора рецепта.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!