ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З ТЕПЛОЮ печінку цесарки

Обов'язково купите свіжий французький багет з хрусткою скоринкою для подачі до цього
салату, без нього салат здасться трохи менш цікавим.

Інгредієнти

  • 400 г печінки цесарки
  • 300 г суміші салатних листя (латук, корн, шпинат, Радик)
  • 12 перепелиних яєць
  • 2 маленькі цибулини шалот
  • 150 мл білого сухого вина
  • 1-2 ч. Л. меду
  • 1 ст. л. свіжого соку апельсина
  • 100 мл оливкової олії «екстра вірджин»
  • щіпка свіжомелених зіри сіль, мелений білий перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Очистіть і дуже дрібно наріжте шалот, покладіть в маленький сотейник, залийте білим вином, доведіть до кипіння і випарити вино – трохи більше, ніж наполовину. Додайте апельсиновий сік, сіль, перець і мед за смаком. Остудіть. Крок 2 Перепелині яйця залийте в каструльці холодною водою, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин. Розколіть шкаралупу, перекладіть яйця в холодну воду, остудіть, очистіть від шкаралупи, розрізати навпіл. Крок 3 Кожну печінку цесарки розріжте навпіл, обсушити паперовими рушниками. У глибокій сковороді на середньому вогні несильно розігрійте 2 ст. л. оливкового масла, покладіть печінку і обсмажуйте, нещільно накривши зім'ятим шматком фольги або пергаменту (щоб вміст сковороди не бризкали), по 2-2,5 хвилини з кожного боку. Крок 4 Зніміть сковороду з вогню, викладіть печінку на тарілку, приправте зирой, сіллю і перцем, акуратно перемішайте. Накрийте тим же шматком фольги або пергаменту і дайте полежати 5-7 хвилин. Крок 5 Тим часом основу для заправки перекладіть з сотейника в банку з щільно закривається кришкою, влийте оливкове масло і закрийте кришку. Салатні листя викладіть у велику миску. Крок 6 З тарілки з печінкою злийте витік сік. Енергійно збовтайте заправку в банку, полийте печінку приблизно половиною заправки, перемішайте. Залишилася заправкою полийте салатні листя, перемішайте двома великими ложками і розкладіть листя по тарілках. На листя розкладіть печінку і перепелині яйця.

0/5 (0 Reviews)