Для пасхального столу грузини обов’язково готують чакапулі, в перекладі з грузинського “м’ясо в пінці”. Ароматна молода баранина або телятина на реберцях гаситься в вині з травами до тих пір, поки м’ясо не почне відвалюватися від кісток.
Інгредієнти
- 1 кг телятини на кісточці
- 150 г зеленої цибулі
- пучок тархуна (приблизно 60 г)
- пучок кінзи (приблизно 60 г)
- пучок петрушки (приблизно 60 г)
- 150 мл сухого білого вина
- 100 г плодів зеленої ткемалі (можна замінити соусом ткемалі)
- 1-2 ст. л. зеленої аджики
- 4-5 зубчиків молодого часнику
- 1 стручок гострого перцю
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М’ясо добре промийте і порубати невеликими шматочками, розміром із сірникову коробку. Крок 2 Зелень тархуна, кінзи і петрушки крупно порубати. Так само порубати зелена цибуля. Гострий перець розрізати навпіл, вийміть насіння, стручок подрібніть. Часник дрібно наріжте. Якщо використовуєте плоди ткемалі, видаліть з них кісточки. Крок 3 Покладіть м’ясо на дно товстостінної каструлі одним шаром, посоліть, потім – шар зелені з подрібненим гострим перцем, поверх викладіть плоди ткемалі (або трохи соусу ткемалі). Таким чином продовжуйте викладати інгредієнти, чергуючи шари, поки каструля не заповниться. Крок 4 Залийте все вином, додайте аджику і долийте води так, щоб м’ясо повністю було покрито рідиною. Посоліть, поперчіть. Крок 5 Гасіть на повільному вогні 1,5-2 год, поки м’ясо не стане м’яким і не буде буквально звалюватися з кісток.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!