Чакапулі

Для пасхального столу грузини обов’язково готують чакапулі, в перекладі з грузинського “м’ясо в пінці”. Ароматна молода баранина або телятина на реберцях гаситься в вині з травами до тих пір, поки м’ясо не почне відвалюватися від кісток.

Інгредієнти

  • 1 кг телятини на кісточці
  • 150 г зеленої цибулі
  • пучок тархуна (приблизно 60 г)
  • пучок кінзи (приблизно 60 г)
  • пучок петрушки (приблизно 60 г)
  • 150 мл сухого білого вина
  • 100 г плодів зеленої ткемалі (можна замінити соусом ткемалі)
  • 1-2 ст. л. зеленої аджики
  • 4-5 зубчиків молодого часнику
  • 1 стручок гострого перцю
  • сіль, перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М’ясо добре промийте і порубати невеликими шматочками, розміром із сірникову коробку. Крок 2 Зелень тархуна, кінзи і петрушки крупно порубати. Так само порубати зелена цибуля. Гострий перець розрізати навпіл, вийміть насіння, стручок подрібніть. Часник дрібно наріжте. Якщо використовуєте плоди ткемалі, видаліть з них кісточки. Крок 3 Покладіть м’ясо на дно товстостінної каструлі одним шаром, посоліть, потім – шар зелені з подрібненим гострим перцем, поверх викладіть плоди ткемалі (або трохи соусу ткемалі). Таким чином продовжуйте викладати інгредієнти, чергуючи шари, поки каструля не заповниться. Крок 4 Залийте все вином, додайте аджику і долийте води так, щоб м’ясо повністю було покрито рідиною. Посоліть, поперчіть. Крок 5 Гасіть на повільному вогні 1,5-2 год, поки м’ясо не стане м’яким і не буде буквально звалюватися з кісток.

0/5 (0 Reviews)