ПИРІГ З ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Пиріг зі шпинатом і яйцем & mdash; не просто випічка до чаю: це блюдо цілком можна подати на вечерю, настільки воно поживне. І, треба сказати, дуже смачне, а також корисне! Останнє забезпечує, перш за все, шпинат, багатий вітамінами А і С, залізом, білком (його в зелених листочках цього овочевого рослини майже стільки ж, скільки в бобових!) І іншими поживними речовинами. Не варто скидати з рахунків сир і сир, в яких багато кальцію, вітамінів В і D, тваринного білка з набором незамінних амінокислот, а також яйця (той же білок і цілий букет вітамінів). Тесту же в нашому пирозі не так багато: головна роль у страві належить все-таки соковитою і ситної начинці. Загалом & mdash; море достоїнств і гарантовано прекрасні смакові відчуття. До речі, винайшли рецепт цього пирога зі шпинатом і яйцем італійці, а вони-то вже точно знають толк і в хорошій їжі, і у відмінному настрої!

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Інгредієнти

Для начинки:

  • яйця – 8 шт.
  • шпинат – 200 г
  • напівтвердий сир – 200 г
  • сир – 100 г
  • твердий сир – 60 г
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • жовтки – 5 шт.
  • сметана – 1 ст. л.
  • борошно – 240 г
  • сіль – на кінчику ножа
  • розпушувач – 1/2 ч. Л.
  • питна вода – 100 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Приготуйте тісто для пирога зі шпинатом і яйцем. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, перекладіть в глибоку миску і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. М'яке вершкове масло збийте міксером в пишну піну. Крок 2

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Не припиняючи збивання, введіть жовтки. Додайте сметану, потім просіяне з сіллю і розпушувачем борошно. Перемішайте. Крок 3

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

влийте питну воду і швидко вимісити тісто для пирога зі шпинатом і яйцем. Верх ємності з тестом затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Крок 4

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Приготуйте начинку для пирога. Яйця зваріть круто і охолодіть проточною водою. Шпинат переберіть, видаліть жорсткі стебла. Листя вимийте і наріжте смужками. Перекладіть в сотейник. Крок 5

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Доведіть до кипіння не менше 2 л питної води і залийте шпинат в сотейнику. Варіть 2 хвилини після повторного закипання і відкиньте на друшляк, щоб вода повністю скла. Крок 6

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

напівтвердий сир натріть на крупній тертці і додайте до остившему шпинату разом з сиром. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте масу. Начинка для пирога готова. Крок 7

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Тісто для пирога вийміть з холодильника. Відріжте шматочок розміром з долоню і приберіть в морозильну камеру. Потім відокремте ще невеликий шматочок і розкачайте його в смужку шириною 3 см і довжиною по діаметру форми. Крок 8

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Решту тіста скачайте в кулю, покладіть у змащену вершковим маслом форму для випікання і руками, починаючи з центру кулі, рівномірно розподіліть всі тісто по поверхні. Товщина шару повинна бути приблизно 3-5 мм. Наколи виделкою. Крок 9

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

яйця очистіть і покладіть у форму з тестом так, щоб вони були приблизно на рівній відстані один від одного. Зверху розподіліть начинку зі шпинату. Розрівняйте поверхню пирога. Крок 10

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Пласт тесту по колу загніть всередину. Акуратно прикріпіть до країв розкатану смужку тесту. Заморожений шматок тіста натріть на крупній тертці на пиріг так, щоб була закрита вся начинка. Крок 11

ПИРІГ ЗІ ШПИНАТОМ І ЯЙЦЕМ

Духовку нагрійте до 180 & deg; C. Посипте пиріг зі шпинатом і яйцем тертим сиром і випікайте 45-50 хвилин. Дайте трохи охолонути, потім перекладіть на тарілку і подайте на стіл. Корисна порада

Тісто для пирога зі шпинатом і яйцем можна зробити більш розсипчастим, якщо вершкове масло не збивати з жовтками теплим, а дістати його з холодильника, нарізати кубиками і порубати з борошном. Після чого додати & nbsp; всі інші інгредієнти і замісити & nbsp; тісто.

До речі

Пиріг зі шпинатом і яйцем можна подавати на стіл як гарячим, так і холодним. Однак нам здається оптимальним варіант середній: коли випічка & nbsp; трохи охолоне і стане приємно теплою. Піймати цей момент & mdash; і подайте пиріг & nbsp; на стіл.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)