ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

Дуже смачний і незвичайний чізкейк, прикрашений зацукрованими пелюстками троянд, які до речі дуже смачні і досить довго зберігаються. За рецепт дякую Ніні Тарасової. У складі: бретонське пісочне тісто, полунично-рожеве желе і сирний шар.

ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

Страва як мистецтво x Інгредієнти

Для бретонського тесту:

  • мигдальна борошно 35 г
  • борошно пшеничне 185 г
  • розпушувач 4 г
  • сіль морська 1 г
  • цукрова пудра 65 г
  • масло вершкове 100 г
  • жовток яєчний 35 г
  • стручок ванілі 1 шт.

Для клубнічно- рожевого желе:

  • полуниця 300 г
  • цукрова пудра 70 г
  • екстракт троянди 1/2 ч. л.
  • желатин 9 г

Для сирного шару:

  • сир сирний 500 г
  • крем-фреш (можна замінити сметаною) 200 г
  • яєчні білки 55 г
  • цукор 150 г
  • вода 37 г
  • желатин 10 г
  • стручок ванілі 1 шт.

Для прикраси: < ul>

  • пелюстки троянд 20 шт.
  • білок яєчний 1 шт.
  • цукор 50 г
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Насамперед необхідно приступити до підготовки прикраси для торта, так як пелюсток необхідно час (в ідеалі ніч), щоб підсохнути. Яєчний білок злегка збийте виделкою лише до того стану, коли він втратить свою структуру. За допомогою акварельного пензлика змастіть пелюстка з двох сторін, намагаючись не пропустити жодного сегмента. Потім ретельно присипте з двох сторін ваш пелюстка цукром. Він повинен лягти рівним шаром по всій поверхні. Покладіть готовий пелюстка на деко, застелене силіконовим килимком або на решітку і залиште на добу. Крок 2

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Полунично-рожеве желе: желатин замочити в холодній воді і дайте йому набрякнути. Полуницю пюріруйте блендером і змішайте з цукровою пудрою. 1/3 загальної ягідної маси перекладіть в сотейник і нагрійте, не доводячи до кипіння. Зніміть з вогню і розчиніть желатин, після чого змішайте все з основною частиною пюре. Додайте екстракт троянди. Кільце або форму для торта діаметром 18 см застеліть харчовою плівкою. Вилийте майбутнє желе і приберіть в холодильник до повного застигання. Крок 3

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Пісочне тісто: розігрійте духовку до 175 градусів. У чаші кухонного комбайна змішайте всі сухі інгредієнти, додайте насіння ванілі. Вершкове масло кімнатної температури наріжте невеликими кубиками і додайте до сухої суміші. Перемішайте міксером з насадкою «весло» на середній швидкості протягом 5 хвилин або поки маса не стане однорідною крихтою. В кінці додайте жовтки. Продовжуйте перемішувати, поки все тісто не збереться в однорідний комок.Раскатайте тісто в пласт товщиною 0,7-1 см. Тісто буде на зрізі трохи шаруватим виглядати. З тіста виріжте коло рівний діаметру вашої форми для торта. Це тісто необхідно випікати в кільці – в кільці для тарта або від торта. Без нього воно може розтікатися і втратити свою форму. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 20 хв. Зніміть кільце з готового коржа і дайте охолонути. Крок 4

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Готуємо сирний шар. Желатин замочити в холодній воді і дайте йому набрякнути. Змішайте крем-чіз з насінням ванілі і крем-фреш. Крок 5

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Яєчний білок збивайте міксером на швидкості трохи вище середньої до стану пишної піни. У сотейнику з'єднайте цукор і воду. Нагрівайте сироп до температури 118 градусів. Влийте готовий гарячий сироп у збивати білки, потім збільште швидкість і продовжуйте збивати до щільних піків і поки маса не стане глянсовою. Це італійська меренга. Крок 6

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Розтопіть желатин і додайте його до крем-чізовой масі. Добре перемішайте віночком. З'єднайте вашу меренгу з основним кремом дуже обережно, щоб крем вийшов повітряним і ніжним. Крок 7

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    Збірка: якщо у вас кільце для торта без дна – застеліть обробну дошку середнього розміру харчовою плівкою. Встановіть на неї форму. Бока прокладете ацетатної (бордюрной) плівкою. На дно поставте пісочний корж. Желе дістаньте з форми, зніміть плівку і покладіть поверх коржа. Зверху залийте все кремом і розрівняйте. Приберіть на ніч в холодильник. Крок 8

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    З ранку зніміть форму, відклейте ацетатну плівку. Переставте торт на блюдо сервіровки. Прикрасьте по вашому розсуду пелюстками зацукрованих і свіжих троянд. Важливо: прикрашати треба безпосередньо перед подачею. Так як від вологи цукор буде танути. Самі ж пелюстки можуть зберігатися довго, але окремо від десерту. Зберігати сам чізкейк в холодильнику. Крок 9

    ЧИЗКЕЙК полуничний РОЗА

    А ось і розріз! Смачного!

    0/5 (0 Reviews)