Ще одне моє авторське муссовое тістечко, яке складається з шоколадного бісквіту, хрусткого шоколадно-горіхового шару, трьох ягідно-фруктових шарів (лохина, абрикос, полуниця) і йогуртового мусу. Покриття – шоколадний велюр
Страва як мистецтво x Інгредієнти
- для шоколадного бісквіта: борошно 125 г
- какао 30 г
- сода 1 ч.л..
- сіль 0.5 ч.л.
- цукор 150 г
- яйце 1 шт.
- вершкове масло 30 г
- оливкова олія 30 г
- молоко 140 г
- білий винний оцет 0.5 ст.л.
- для хрусткого шару: шоколадні кульки для сніданків 30 г
- білий шоколад 30 г
- горіхова паста 30 г
- для кулі з лохини 190 г
- агар-агар 2 г
- цукор 50 г
- для конфі з абрикоса: пюре абрикоса 200 г
- цукор 75 г
- пектин 5 г
- лимонна кислота 1 г
- для кулі з полуниці: пюре полуниці 190 г
- агар-агар 2 г
- цукор 50 г
- для йогуртового мусу: білий шоколад 130 г
- какао-масло 30 г
- натуральний йогурт 170 г
- желатин 4 г
- вершки 33-35% 240 г
- для шоколадного велюру: білий шоколад 200 г
- какао-масло 100 г
- жиророзчинний харчовий барвник 0.5 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо кулі з лохини. Агар змішуємо з цукром. Доводимо пюре до кипіння, всипаємо цукрово-агарної суміш і варимо, помішуючи, 2 хв. Крок 2
Готуємо кулі з полуниці таким же способом, як з лохини. Крок 3
Готуємо конфі з абрикоса. З'єднуємо разом пектин і цукор. Пюре з абрикоса нагріваємо до 40 град, додаємо цукрово-пектинову суміш, і, помішуючи віночком, доводимо до кипіння. Кип'ятимо на середньому вогні протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо лимонну кислоту, розмішуємо і трохи охолоджуємо. Крок 4
Розливають приготовані ягідні начинки по силіконовим формам і заморожуємо. Крок 5
Готуємо бісквіт. Духовку розігріваємо до 180 градусів. В одній мисці з'єднуємо разом борошно, соду, сіль, цукор і какао. Ретельно перемішати віночком. Перекласти в чашу міксера. У неї ж додаємо рідкі інгредієнти в такій послідовності: яйце, м'яке вершкове масло (НЕ розтоплене!), Рослинне масло, молоко і винний оцет. Змішати міксером на середній швидкості протягом хвилин 5-7, в результаті повинно вийти блискуче красиве негусто тісто. Виливаємо його на деко, шар тіста – не більш як 5 мм. Випікаємо близько 10 хв. Остужаем. Вирізаємо вирубками круглі заготовки Крок 6 Готуємо шоколадний крустілант. Це так званий хрусткий шар. Розтопити білий шоколад, додати горіхову пасту (можна використовувати будь-яку, з будь-яких горіхів і їх поєднань, головне-натуральність), я використовувала арахісову пасту. Шоколад і пасту перемішаємо до однорідності. Шоколадні кульки (типу Несквік) перемолоти в ступці до утворення великої крихти і додати в шоколадно-горіхову масу Перемішати. Далі беремо наші бісквітні круглі заготовки і намазуємо зверху їх готовим крустіллантом. Розміщуємо всі заготовки в морозилку і заморожуємо Крок 7 Готуємо йогуртовий мус. Для цього заздалегідь замочуємо желатин в 24 г холодної води. Підігріваємо йогурт до 80 град, додаємо набряклий желатин, перемішуємо. Окремо розтоплюємо шоколад і какао-масло. У склянці для збивання з'єднуємо разом розтоплені шоколад, какао-масло і йогурт, пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності. Окремо збиваємо вершки до “м'яких піків” і з'єднуємо з йогуртовій масою. Мус готовий Крок 8 Збираємо тістечка. На дно силіконових форм (у мене Silicomart Stone камінь) наливаємо трохи мусу, викладаємо по черзі всі ягідні верстви, заливаючи їх невеликою кількістю мусу, після останнього ягідного шару наливаємо мус майже до верху форми і зверху викладаємо бісквітну основу. Заморожуємо. Крок 9 Заморожені тістечка покриваємо шоколадним велюром. Для цього в чаші фарбопульта змішуємо розтоплений шоколад і какао-масло, додаємо барвник і збиваємо занурювальним блендером. Покриваємо тістечка велюром і ставимо в холодильник на 5-6 годин для м'якого розморожування Крок 10
Ось такі чудові тістечка виходять в розрізі. Господині на замітку
Муссовие тістечка відносяться до десертів, які, можливо, з першого разу ідеальними, як у мене на фото, не вийдуть. Не варто впадати у відчай – адже ці десерти потрібно & quot; відчути & quot ;, відточити кожен крок, обзавестися всім необхідним інвентарем та якісними інгредієнтами. І у вас обов'язково все вийде!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!