ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з в'яленою ВИШНЕЮ І ШОКОЛАДОМ

Якщо ви в пошуку рецепту смачного, незвичайно ніжного, повітряного, м'якого, ароматного паски, то ви тільки що його знайшли. Без перебільшення & mdash; це найсмачніший паску, який я коли-небудь пробувала. Дуже ніжний паску, з нотками ванілі і лимона, з вишнею, вимоченим в коньяку, шоколадними краплями. Тісто ніжне, повітряне, легке, з м'якою пухнастою текстурою. У кожен зі своїх ароматних, ванільних пасок я вклали частинку своєї душі! Всі прикраси з мастики зроблені своїми руками. Я впевнена, що вам він теж дуже сподобається і стане улюбленим. Моє серце він підкорив, я думаю саме таким повинен бути паску.

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ з в'яленою ВИШНЕЮ І ШОКОЛАДОМ

паска x Інгредієнти

  • молоко – 100 мл
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л. (Або 25 г свіжих)
  • цукор – 60 г
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – щіпка
  • ванільний екстракт – 1 ч. Л. (Або ванільний цукор)
  • вершкове масло кімнатної температури (82% жирності) – 150 гр.
  • в'ялена вишня – 100 г
  • шоколадні краплі – 50 г
  • лікер, ром або коньяк (за бажанням) – 100 мл
  • цедра 1 лимона
  • мука – 370 г
  • для цукрової глазурі: цукрова пудра – 200 г
  • білок яєчний – 1 шт.
  • кілька крапель лимонного соку

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Молоко злегка підігріти (можна в мікрохвильовці – 30 секунд). Додати чайну ложку цукру і висипати дріжджі. Накрити харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин. Крок 2 У великій мисці злегка збити виделкою яйця з дрібкою солі, цукром і ванільним цукром. Влити дріжджі з молоком і активно перемішати. Крок 3 Просіяти в миску половину борошна і перемішати. Додати лимонну цедру. Крок 4 В'ялену вишню залити алкоголем або просто гарячою кип'яченою водою і залишити набухати, а в цей час в тісто додати борошно, що залишилося і вимісити. Увага! Більше борошна в тісто не додавайте! Вимішуйте тісто 10-15 хвилин. Воно буде липке, не лякайтеся. Якщо є міксер з насадкою для тіста, можна використовувати його. Крок 5 Додаємо в тісто вишню, випивши її паперовим рушником і злегка нарізавши її на шматочки, і шоколадні краплі, перемішуємо. Далі важливий момент: беремо м'яке масло і по маленькому шматочку втручаємося його в тісто. Вимішуємо тісто, додаючи шматочки масла. Тісто стане дуже приємне. Крок 6 Далі тісто накриваємо злегка вологим рушником і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години (у мене це зайняло 1,5 години). Крок 7 Коли тісто підніметься, викладіть його на пріпиленний борошном стіл, округлятимете і покладіть в готову паперову форму. Знову накрийте злегка вологим рушником і дайте піднятися (у мене це зайняло 40 хвилин). Крок 8 Розігрійте духовку до 180 ° С. Випікайте паску в розігрітій духовці 40-60 хвилин (у мене зайняло 50 хвилин). Готовність паски перевіряйте дерев'яною паличкою, якщо паличка виходить сухою – паска готова. Крок 9 Приготовим цукрову глазур. Для цього яєчний білок розітріть, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Готову паску остудіть на решітці і полийте цукровою глазур'ю. Прикрасьте за бажанням. Корисна порада

Якщо помітите, що паску починає сильно зарумяніваться, то накрийте його папером для випічки. Для цього візьміть папір для випічки, змочіть і потисніть її під водою і накрийте паску.

0/5 (0 Reviews)