ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Царська паска вразить уяву ваших близьких і гостей будинку, настільки вона ароматна і смачна. Головне & mdash; купити для цього святкового блюда дійсно хороший натуральний сир, найкраще сільський. Завдяки технології заварювання маси на гарячій водяній бані царська паска має приголомшливо ніжну вершкову текстуру, якої важко досягти звичайними способами приготування. А додавання в'яленої журавлини і цедри робить смак цього традиційного пасхального страви особливо вишуканим і витонченим. & Nbsp;

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Інгредієнти

  • сир (не менше 9%) – 500 г
  • вершкове масло – 100 г
  • родзинки – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • сметана – 250 г
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 1 ст. л.
  • журавлина в'ялена – 100 г
  • очищений мигдаль – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Підготуйте сир для царської паски. Протріть його два рази через часте сито (після цього можна пробити його занурювальним блендером для отримання ідеально гладкої текстури). Крок 2

Вершкове масло для паски наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Ізюм вимийте, залийте теплою водою і залиште на 15 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і обсушити, розклавши на паперовому рушнику. З лимона зніміть дрібної теркою цедру. Крок 3

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Викладіть сир для царської паски в металеву миску. Помістіть її зверху на каструлю, на третину наповнену водою. Яйця збийте міксером зі сметаною і м'яким вершковим маслом. Перемішайте з сиром в мисці. Крок 4

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Вийшло спорудження поставте на плиту. Варіть сирну масу для царської паски на слабкому вогні, безперервно помішуючи, до тих пір, поки вона не стане гарячою. Крок 5

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Сирну масу для паски зніміть з вогню і, продовжуючи помішувати, остудіть до кімнатної температури. Додайте обидва види цукру і перемішайте до отримання маси однорідної консистенції. Покладіть родзинки, мигдаль, цедру і журавлину. Перемішайте. Крок 6

ЦАРСКАЯ ВЕЛИКДЕНЬ

Отриману масу перекладіть в форму для паски, вистелену складеної вчетверо вологою марлею. Зверху накрийте вільними її кінцями і помістіть під гніт не менше ніж на добу, підставивши ємність для виділяється рідини. Царську паску прикрасьте за бажанням. Корисна порада

Зверніть увагу, що приготована вами сирна маса для царської паски виходить рідкуватий. Не варто цього лякатися: помістіть її в форму під гніт і приберіть в холодильник. В результаті зайва рідина стече, а паска ущільнився і придбає правильну текстуру.

До речі

Сметана для приготування царської паски повинна бути густою, жирною (не менше 30%) і не дуже кислої, інакше сирна маса при нагріванні може згорнутися , що погіршить якість готового блюда.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)