Дорадо на грилі з лимонним МАСЛОМ

Любителі риби точно знають, щоб смачно приготувати смажену рибу, досить дотримати правило & quot; трьох П & quot; – почистити, посолити і підкислити, була б риба хороша. Тому ми вирішили показати вам цей універсальний рецепт, злегка прикрасивши його лимонним маслом. Так риба виходить ще смачніше.

Дорадо на грилі з лимонним МАСЛОМ

Інгредієнти

  • 2 невеликі доради
  • 2 лимона
  • 5-6 гілочок петрушки, кінзи, базиліка
  • сіль, мелений чорний перець
  • оливкова олія

Для лимонного масла:

  • сік і цедра половини лимона
  • 5-6 гілочок петрушки, кінзи, базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Дорадо на грилі з лимонним МАСЛОМ

Почистіть дораду, видаліть зябра і нутрощі. На боках риби зробіть по 2-3 невеликих діагональних надрізи. Натріть рибу зсередини сіллю і перцем. Тонко наріжте лимони і нафаршіруйте черевце доради, вкладіть гілочки зелені. Крок 2 Посоліть і поперчіть дораду зовні, збризніть оливковим маслом. Залиште на 15 хв. Крок 3

Дорадо на грилі з лимонним МАСЛОМ

У цей час приготуйте лимонне масло. Натріть цедру лимона на дрібній тертці, вичавіть сік. Дрібно наріжте листочки зелені. Часник очистіть, дрібно порубати і розітріть в пасту з дрібкою солі. Змішайте оливкову олію, часник і лимонний сік і цедру, добре збийте, додайте зелень. Посоліть і поперчіть. Крок 4

Дорадо на грилі з лимонним МАСЛОМ

Розігрійте сковороду-гриль і змастіть оливковою олією. Покладіть рибу на сковороду і смажте з одного боку приблизно 5-7 хв., В залежності від розміру. Акуратно подденьте рибу лопаткою, починаючи з хвоста, і переверніть на іншу сторону. Готуйте ще 5 хв. Крок 5

Дорадо на грилі з лимонним мАСЛОМ

Перекладіть рибу на підігріте блюдо, полийте лимонним маслом, прикрийте фольгою і залиште на 5 хв. Подавайте дораду з вареної молодою картоплею, обсмаженої на сковороді. До речі

Дотримуючись два простих правила, ви гарантовано отримаєте соковиту рибу. По-перше, стежте за часом, що не перетримуйте рибу на вогні. По-друге & ndash; не шкодуйте масла. Змащуйте рибу маслом під час смаження, це можна робити гілочкою розмарину, вона додасть рибі аромату.

0/5 (0 Reviews)