Фарширована грудка індички

Фарширована грудка індички – не менше святкове блюдо, ніж запечена цілком індичка. Приготувати таку страву можна на будь-яке свято.

Фарширована грудки індички

Інгредієнти

  • філе грудок індички – 1 кг
  • ковбаса варена – 200 г
  • сир російський – 100 г
  • сир з блакитною пліснявою – 100 г
  • базилік – 3 гілочки
  • масло оливкове – 1 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • базилік – 2 гілочки
  • майонез – 200 г
  • оцет винний білий – 2 ч. л .
  • цукор – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч . л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Фарширована грудка індички

Грудки індички вимити, обсушити, укласти на робочу поверхню і, тримаючи ніж паралельно їй, зробити в кожній грудях глибокий поздовжній надріз, не доходячи до протилежного краю 1,5 см. Розкрити філе як книгу, помістити між двома шарами плівки і розкачати качалкою в тонкий пласт. Розстелити на робочій поверхні харчову плівку і розкласти грудки так, щоб вийшов квадрат зі сторонами 25-30 см. Посолити, поперчити. Крок 2

Фарширована грудка індички

Ковбасу і російський сир нарізати тонкими скибочками, сир з пліснявою – маленькими кубиками. Базилік промити, обсушити, крупно порізати. Посипати філе індички зеленню. Зверху покласти шматочки ковбаси. Крок 3

Фарширована грудка індички

Викласти скибочки російського сиру, присипати кубиками сиру з блакитною цвіллю. Крок 4

Фарширована грудка індички

З допомогою плівки згорнути філе з начинкою в рулет. Крок 5

Туго перев'язати рулет мотузкою. Викласти на змащене маслом деко і запікати в розігрітій до 170 ° С духовці 1 год 30 хв., Час від часу поливаючи соком, що виділяється. Крок 6

Фарширована грудка індички

Приготувати соус. Базилік промити і подрібнити. У мисці змішати майонез, винний оцет, цукор, базилік і сіль. Прибрати в холодильник. Готовий рулет розрізати на скибочки товщиною 1 см і розкласти на підігрітому блюді. Подати з охолодженим соусом.

0/5 (0 Reviews)