Класика французької кухні, це блюдо підійде для традиційного застілля в новорічну ніч, а також для святкового обіду 1 січня. Подавайте його відразу на порційних тарілках для кожного гостя, щоб підкреслити урочистість страви.
Інгредієнти
- 1 велика курка
- 2/3 склянки вареного довгого рису
- 1/3 склянки фісташок
- 1/3 склянки сушеної журавлини
- 1 ч. л. тертої апельсинової цедри
- ½ склянки апельсинового соку
- 1 ст. л. цукру
- 200 г вершкового масла
- по щіпці меленої кориці, кардамону, мускатного горіха і запашного перцю
- сіль і мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розтопіть 100 г масла в сковороді і обсмажте апельсинову цедру, 1 хв. Додайте цукор і спеції і готуйте ще 1 хв. Влийте апельсиновий сік, додайте сушену журавлину, рис і фісташки. Перемішайте і приправте начинку сіллю і перцем. Крок 2 Натріть курку сіллю і перцем. Нафаршіруйте начинкою і сколите шпажками отвір або зашейте ниткою. Крок 3 Половину вершкового масла подсуньте під шкіру на грудях. Масло, що залишилося розтопіть і змастіть їм шкіру курки. Крок 4 Поставте курку в духовку, розігріту до 200 ° С і готуйте 20 хв. Потім знизьте температуру до 180 ° С і продовжуйте готувати ще 1 год 10 хв. Періодично поливайте птицю соком, що утворився в листі або змащуйте маслом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!