Фарширована КУРКА З АПЕЛЬСИНОВИМ РИСОМ

Класика французької кухні, це блюдо підійде для традиційного застілля в новорічну ніч, а також для святкового обіду 1 січня. Подавайте його відразу на порційних тарілках для кожного гостя, щоб підкреслити урочистість страви.

Інгредієнти

  • 1 велика курка
  • 2/3 склянки вареного довгого рису
  • 1/3 склянки фісташок
  • 1/3 склянки сушеної журавлини
  • 1 ч. л. тертої апельсинової цедри
  • ½ склянки апельсинового соку
  • 1 ст. л. цукру
  • 200 г вершкового масла
  • по щіпці меленої кориці, кардамону, мускатного горіха і запашного перцю
  • сіль і мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розтопіть 100 г масла в сковороді і обсмажте апельсинову цедру, 1 хв. Додайте цукор і спеції і готуйте ще 1 хв. Влийте апельсиновий сік, додайте сушену журавлину, рис і фісташки. Перемішайте і приправте начинку сіллю і перцем. Крок 2 Натріть курку сіллю і перцем. Нафаршіруйте начинкою і сколите шпажками отвір або зашейте ниткою. Крок 3 Половину вершкового масла подсуньте під шкіру на грудях. Масло, що залишилося розтопіть і змастіть їм шкіру курки. Крок 4 Поставте курку в духовку, розігріту до 200 ° С і готуйте 20 хв. Потім знизьте температуру до 180 ° С і продовжуйте готувати ще 1 год 10 хв. Періодично поливайте птицю соком, що утворився в листі або змащуйте маслом.

0/5 (0 Reviews)