Наші друзі фіни дуже люблять супи на молоці & nbsp; взагалі і рибні супи на молоці зокрема. Варіантів супів з сьомги у них величезна кількість, & nbsp; ми ледве вибрали. Втім, ні, не так все було складно. Цей суп смачніше всіх інших перш за все & nbsp; тому, що там є копчена риба, що надає йому неймовірний аромат & ndash; якийсь сільський, & nbsp; чи що. Наче ми його на багатті приготували. Подавайте суп з житнім хлібом, в ідеалі & ndash; фінським.
Інгредієнти
- 2 склянки молока або не дуже жирних вершків
- 1 свіжа патрання сьомга вагою приблизно 1,5 кг
- 200 г сьомги гарячого копчення
- 4 невеликі картоплини
- 1 середня морквина
- 1 невеликий корінь селери
- 1 невеликий качанчик фенхеля
- 2 середніх стебла цибулі- порею (тільки біла частина)
- 1 ст. л. борошна
- середній пучок кропу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У свіжої сьомги відріжте голову, хвіст і плавники. Видаліть з голови зябра, добре промийте. Викладіть голову, хвіст і плавники у велику каструлю, залийте 1,5 л холодної води, на слабкому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 20-30 хв. Готовий бульйон процідити в чисту каструлю. Крок 2 Саму рибу очистіть від шкіри і кісток, обробити на філе і розріжте на 8 частин. Копчену сьомгу поріжте тонкими смужками. Крок 3
Моркву і селеру очистити, поріжте тонкою соломкою. Картопля очистіть і розріжте на четвертинки. Фенхель очистіть від пошкоджених верхніх листків, м'якоть поріжте тонкими скибочками. Лук-порей наріжте тонкими кільцями, промийте та висушіть. Крок 4 Бульйон поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. У киплячий бульйон спочатку викладіть моркву з селерою, через 10 мін.- картопля і фенхель, ще через 5 хв. – Зелена цибуля. Крок 5
Коли суп майже готовий, додайте сире філе і копчену сьомгу, готуйте 2-3 хв. В самому кінці додайте молоко, розмішане з борошном і подрібнений кріп. Посоліть, якщо потрібно. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште постояти 5 хв. У кожну тарілку викладіть по шматку філе і влийте суп з овочами. Подавайте негайно. До речі
Замість сьомги для цього супу можна взяти будь-яку рибу сімейства лососевих: & nbsp; горбушу, форель, кету. Щоб бульйон вийшов прозорим, по-перше, не давайте йому бурхливо кипіти, а по-друге, процідіть його або через полотняну & nbsp; серветку, або через фільтр для чаю або кави (це дуже зручно і надійно).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!