Дивно смачний паску по рецету Ханса Овандо. Мягчайшій, ароматний, невагомий м'якуш відмінно поєднує з в'яленої журавлиною і білим шоколадом. Цей паску вас проситимуть піч на кожну Пасху.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- для паски: борошно Манітоба 750 г
- сіль 20 г
- цукор 115 г
- молоко 100 г
- вершки 33% 20 г
- яйця курячі 430 г
- дріжджі свіжі 30 г
- вершкове масло 225 г
- фісташка паста 120 г
- журавлина в'ялена 200 г
- шоколад білий 150 г
- фісташки 150 г
- ваніль в стручках 1 шт.
- цедра лимона 1 шт.
- для мигдальної глазурі: цукрова пудра 200 г
- мигдальна борошно 200 г
- білки яєчні 150 г
- кукурудзяний крохмаль 20 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У чашу стаціонарного міксера всипати просіяне борошно, сіль, додати яйця. Замісити тісто з допомогою насадки “гак” на середніх оборотах. Крок 2
Потім додати цукор в кілька прийомів, цедру і ваніль, і вимішувати до однорідної консистенції. адо сказати, що консистенція у мене вийшла не дуже однорідна, більше грудками, але нічого, на наступних етапах все об'єдналося як треба. Крок 3
ввести вершки, перемішувати до тих пір, поки тісто не вбере всю рідину. Зменшити обороти міксера і ввести половину вершкового масла. Крок 4
Через пару хвилин додайте половину вершкового масла, дріжджі і молоко. Крок 5
в'ялену журавлину попередньо замочити на ніч у фруктовому лікері або соку. Перед додаванням в тісто рідину злити. Крок 6
Білий шоколад дрібно порубати. Крок 7
Додати в тісто фісташковий пасту, вимісити насадкою “гак”. Крок 8
тісто має вийти дуже еластичним. Крок 9
Додати в тісто в'ялену журавлину і білий шоколад, тісто добре вимісити. Я ще додала 100 г очищених і порубаних фісташок. Крок 10
Сформувати з тіста кулю, перекласти тісто в тару, поверхня тесту змастити олією. Закрити тісто харчовою плівкою в контакт і відкладіть для ферментації на 24 години в холодильник. Крок 11
через добу дістати тісто, розділити на кусочвкі по 300 або 150 г в залежності від розмірів паперових капсул. Сформувати кульки і покласти в паперові капсули. Крок 12
Прибрати на розбудову в тепле місце до збільшення в 2-3 рази. Крок 13
зробити миндальную цукрову глазур. Для цього потрібно змішати до однорідності миндальную борошно (можна змолоти мигдаль в кавомолці), пудру і яєчний білок. Покрити глазур'ю паски, зверху посипати фісташками. Крок 14
частина пасок я покрила звичайної глазур'ю після випічки (дочка попросила кольорову), але з мигдальною паску набагато духмяний і смачний! Крок 15
випікати паску близько 20-30 хвилин в розігрітій до 170С духовці. Подивіться на цей паску в розрізі, більш пухнастого м'якушки я ще не зустрічала. Він дуже смачний і ароматний. Зі святом Світлого Великодня!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!