ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

На Пасха ми спекли грецький великодній хліб Лампропсомо. Багато хто звик називати його цурекі. Це зовсім не хала, це неможливо ароматна випічка. В оригіналі такої божевільний аромат дають грецькі спеції-махлебі і мастика. Але в російських реаліях їх відмінно замінили кардамон і розмарин (він дає хвойний аромат як і смола мастика). Плюс апельсинова цедра і насіння кунжуту зверху. Дуже яскраво, святково і незабутньо!

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

 ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

 ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • вода1 100 мл
  • мука1 30 г
  • дрожжі1 7 г
  • сахар1 10 г
  • молоко 100 мл
  • сахар2 50 г
  • вершкове масло 50 г
  • яйце 3 шт.
  • мука2 620 г
  • сіль 5 г
  • сахар2 110 г
  • кардамон 15 шт.
  • цедра 2 ч.л.
  • орегано 1 ч.л.
  • кунжут 3 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/grecheskij-pashalnyj-hleb-a6b8e3d.jpg" alt = "ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ" />

Поставить опару.Для цього змішати інгредієнти 1 і залишити на 30 хвилин до появи бульбашок. Крок 2

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Очистити зернятка кардамону і перемолоти їх разом з цукром, що залишився і розмарином в млинку/кавомолці. Крок 3

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Підігріти в сотейнику до розчинення цукру і шматочків масла молоко, половину Сахара2 і вершкове масло. Злегка остудити і ввести яйця. Перемішати. Додати сухі інгредієнти. Добре вимісити протягом 10 хвилин, до еластичності тіста. Додати перемелені спеції і ще вимішувати 3-5 хвилин. Крок 4

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Бродіння протягом 60 хвилин. Далі розділити тісто на шматочки по 200г. Подкатать і залишити відпочити на 20 хвилин. Крок 5

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Можете зробити кульки різного розміру для різної форми готової випічки. Крок 6

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Сформувати джгутики і сплести їх в коси (3-х або 4-х джгутові) Крок 7

Після формовки виробів залишити на расстойку на 60 хвилин. Крок 8

ГРЕЦЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ХЛІБ

Змастити яйцем, посипати кунжутом. Для автентичності вставити варені яйця. Випікати при 160С протягом 30 хвилин. Корисна порада

Зберігайте в контейнері, до 10 днів. Можна випікати і без яєць.

Господині на замітку

Не бійтеся перекласти спецій. Цей хліб настільки ароматний і гармонійний, що сподобається абсолютно всім. Можна додати на 50г.больше цукру, щоб вийшла солодка випічка.

0/5 (0 Reviews)