Грата з баклажанів

Як же це смачно: ніжні скибочки баклажанів з & nbsp; томатним соусом, запечені під шаром вершків і & nbsp; ароматного пармезану! Заради цього можна трохи повозитися на кухні.

грата З баклажанів

 грата з баклажанів

Інгредієнти < ul>

  • 2 великих баклажана
  • 400 мл рубаних консервованих помідорів
  • 1 середня цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 5 гілочок петрушки
  • 350 мл вершків жирність ю 22%
  • 120 г тертого сиру пармезан
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ч. л сушеного базиліка
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    грата з баклажанів

    Приготуйте томатний соус. Дрібно наріжте цибулю і часник. Розігрійте в сотейнику оливкову олію і обсмажити цибулю і часник до м'якості. Додайте помідори і варіть на середньому вогні 20 хв., Приправити сіллю, перцем і сушеним базиліком. Крок 2

    грата з баклажанів

    Наріжте баклажани кружками товщиною 1 см, посоліть, поперчіть, покладіть в пакет або миску і полийте 3 ст. л. оливкового масла. Добре перемішайте, щоб масло розподілилося рівномірно. Крок 3

    грата з баклажанів

    Нагрійте велику антипригарним сковороду і обсмажте скибочки баклажанів до золотистого кольору з обох сторін. Крок 4 Налийте вершки в сотейник і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь і уварити вершки до 1 склянки, потім додайте половину тертого пармезану і дрібно нарізану петрушку. Приправте сіллю і перцем. Крок 5 Розігрійте духовку до 175 ° С. Змастіть маслом форму для запікання і присипте сухарями. Викладіть шар баклажанів і змастіть тонким шаром томатного соусу. Посипте пармезаном. Повторіть шари один або два рази, поки не закінчаться інгредієнти, верхнім повинен залишитися шар томатного соусу. Вилийте вершковий соус і посипте пармезаном. Крок 6 Поставте гратен в духовку і випікайте до золотистої скоринки, 25-30 хв.

    0/5 (0 Reviews)