Форель – абсолютно безпрограшний варіант рибки для засолу: м'ясо ніжне, жирне, приємне на смак і колір. І зіпсувати його неможливо навіть самому недосвідченому & laquo; посольщіку & raquo;)) Рецепт даю зі своєї практики.
Інгредієнти
- сіль (пропорції) – 2-3 ст. л.
- цукор (пропорції) – 1 ст. л.
- горілка – 100 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 оптимальні пропорції (для мене) на 1 кг риби – на 1 ст. л. цукру 2-3 ст. л. солі грубого або середнього помелу (НЕ йодованої) плюс грам 100 горілки. Крок 2 Фореліну можна обробити по хребту або філеровать (у мене не люблять суп з кісток і обрізків – я солю цілком). Взяти пергамент або ганчірочку. Рибу присипати всередині сумішшю (іноді додають дрібно покришений зелень або перець), потім під неї насипати, покласти рибу і зверху присипати. Загорнути в ганчірочку, покласти в тару (контейнер або пакет) і в холод. Крок 3 Назавтра злити сік – буває багато, витерти насухо, спробувати на сіль, ще присипати і загорнути в нову ганчірочку. Все – 2 дні не чіпати. Потім дістати, філеровать, вирізати кістки, порізати скибочками і залити олією. Але це буде жірновато. Можна знову покласти в холод, але в цьому випадку краще на скибки не різати попередньо. Крок 4
Якщо зберігати як є, то через тиждень риба буде щільніше, не така ніжна. Ось така бурштинова форель вийшла у мене до Новорічного столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!