ФОРЕЛЬ під вершковим соусом З ІКРОЮ

Дуже смачна страва з відтінком свята …. Життя вдалося

Інгредієнти

  • Форель або інший лосось (філе зі шкірою або без) – близько 0,5 кг
  • Сік 1/2 лимона
  • Сіль, перець
  • 100 мл вершків жирністю від 22% (я брала 33% і трохи молока)
  • 50 мл сухого білого вина
  • Ікра червона солона – 2 ч. л.
  • Сир плавлений в пластинках із зеленню типу Хохланд – 1 пластинка
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. Л.
  • сіль, перець білий

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1 Філе риби розрізати на порційний шматки. Посолити, поперчити, скропити соком лимона. Крок 2 Обсмажити на гриль-сковороді або під грилем близько 10 хв. При наявності відсутності гриля – на простий сковороді з краплею олії. Для форелі все ж бажано саме грілловать через високої жирності сировини. Для полегшення по калоражу рибу можна приготувати на пару або відварити – мої таке не люблять. Крок 3 В сотейник влити вино, підігріти на середньому вогні. Покласти щіпку солі (солити дуже помірно або не солити зовсім), перець. Вершки розмішати з крохмалем і влити, помішуючи, до вина. Довести соус до загусання. Кинути пластинку сиру, за бажанням різаною зелені, розмішати і зняти з вогню. Дати трохи охолонути, покласти в соус ікру, розмішати. Крок 4 Рибу полити ікорним соусом і подавати. На гарнір доречний білий рис і картопляне пюре.

0/5 (0 Reviews)