Гравлакс, АБО малосольні ЛОСОСЬ

Гравлакс – буквально & quot; закопаний лосось & quot; – старовинний спосіб засолу свіжої риби в Скандинавських країнах. У давні часи оброблену і присолену рибу закопували в землю, таким чином зберігаючи її свіжою надовго.

Зараз лосося в землю ніхто вже не закопує, але назва залишилася. Гравлакс вважається продуктом номер один в Швеції і Фінляндії, його продають у всіх магазинах і кафе. Але найсмачніший, звичайно ж, приготовлений вдома. Обов'язкових інгредієнтів всього три: сіль, цукор і кріп. Горілка, перець і буряковий сік кожен може додати на свій розсуд. & Nbsp;

Інгредієнти

  • 1 кг філе лосося на шкірі

Для маринаду, на 1 кг філе лосося:

  • 1 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 3 великих пучка кропу
  • 2 ст. л. горілки

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

гравлакс, АБО малосольні ЛОСОСЬ

Ретельно висушіть рибу паперовим рушником. Пінцетом видаліть всі кістки. Крок 2 Відміряйте сіль і цукор в залежності від ваги філе і змішайте. Кріп дуже дрібно наріжте. Крок 3

Розкладіть на робочій поверхні харчову плівку і покладіть філе шкірою вниз. Збризніть філе горілкою, посипте сіллю з цукром, а потім викладіть кріп рівним шаром. Крок 4

гравлакс, АБО малосольні ЛОСОСЬ

Загорніть рибу в плівку і покладіть в контейнер або на піднос. Притисніть дошкою і притисніть невеликим вантажем. Залиште при кімнатній температурі на 4 ч, а потім приберіть в холодильник мінімум на 24 год. Крок 5 Перед подачею струсіть кріп і промокніть філе паперовими рушниками. Щоб нарізати рибу тонкими скибочками, візьміть тонкий довгий ніж і починайте зрізати шматочки, починаючи з хвостової частини. Тримайте ніж під кутом в 45 ° до робочої поверхні, а коли дорежете майже до шкіри, ніж повинен рухатися майже горизонтально. Намагайтеся залишати темний шар на шкірі, щоб скибочки виглядали апетитно. До речі

Якщо ви хочете приготувати відразу два філе, складіть їх одне на інше, прошарками кропом.

0/5 (0 Reviews)