ГРУЗИНСЬКА ШАШЛИК

Як приготувати грузинський шашлик? Шукати найправильніший рецепт навіть не намагайтеся: кожен житель Кавказу має з цього приводу свою власну, природно, єдино можливе думка. Ми ж пропонуємо досить просту версію, яка багаторазово перевірена на практиці і отримала величезну кількість & laquo; лайків & raquo ;. М'ясо, цибулю, червоний винний оцет. Нічого зайвого! Замаринуйте м'ясо для грузинського шашлику напередодні, а вранці завантажте його в багажник разом зі свіжими овочами і вирушайте з сім'єю або друзями на дачу. Апетитний обід на свіжому повітрі забезпечений!

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Інгредієнти

  • 2 кг свинячої грудинки на реберцях
  • 100 мл червоного винного оцту
  • 4 великі цибулини
  • сіль, мелений чорний перець
  • свіжі коржики (лаваш) і ще цибулю для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Грудинку для грузинського шашлику наріжте однаковими шматками (в кожному повинно бути реберце і трохи сала). Крок 2

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Зробіть маринад для шашлику з винного оцту, цибулі, нарізаного півкільцями, солі і чорного перцю, щільно складіть м'ясо в маринад і накрийте кришкою. Залиште на 1-6 ч. Крок 3

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Шампури візьміть широкі і плоскі, щоб м'ясо не провертається при смаженні. Нанизуйте м'ясо для шашлику таким чином, щоб воно йшло уздовж шампура, що не звисаючи з нього. Крок 4

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Розпаліть вугілля в мангалі – вони повинні оповиті білим попелом. Шампури укладіть на відстані 10-15 см від вугілля і смажте, не забуваючи їх часто повертати. Для повного прожарювання шашлику цілком достатньо 15 хв (далі воно почне обвуглюватися). Крок 5

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

У великій мисці крупно наріжте лук, розламайте корж на порційні шматки. Крок 6

ГРУЗИНСЬКИЙ ШАШЛИК

Беріть шматок коржа і знімайте з його допомогою гарячий шашлик з шампурів, пересипаючи цибулею – він вбирає смак м'яса, злегка «обсмажується» і стає окремою закускою. Корисна порада

Намагайтеся, щоб шматки грузинського шашлику на кожному шампурі були однакового розміру і схожого якості: тоді вони прожаряться рівномірно всередині і зовні.

& nbsp;

До речі

Замість червоного винного оцту в маринаді до м'яса грузинського шашлику ви можете використовувати хороший гранатовий сік або червоне сухе вино в тій же кількості.
& nbsp;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)