медова ВЕЛИКДЕНЬ

Замість цукру використовуємо мед і додаємо цукрову пудру в глазур.

медова ВЕЛИКДЕНЬ

медова ВЕЛИКДЕНЬ

Інгредієнти

  • 1,5 кг сиру жирністю 18%
  • 350 мл вершків жирністю 35%
  • 10 жовтків
  • 150 г + 3 ст. л. меду
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 маленький лимон
  • щіпка морської солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Застелите друшляк кухонним рушником (краще за все «вафельним»). Викладіть туди сир, накрийте звисаючими краями рушники. Поставте в таз. На сир встановіть тарілку або дошку, а поверх – важкий вантаж. Залиште так, щоб стекла рідина, мінімум на 4 год. Крок 2

медова ВЕЛИКДЕНЬ

Змішайте в жароміцної мисці або невеликій каструльці жовтки з медом і вершками. Додайте сіль, збийте віночком до однорідності. Крок 3

медова ВЕЛИКДЕНЬ

Встановіть миску на водяну баню – на & nbsp; велику каструлю, на третину наповнену слабо киплячою водою. Прогрівайте вершкову суміш, весь час перемішуючи віночком, до загусання. Крок 4

медова ВЕЛИКДЕНЬ

Зніміть миску з лазні і остудіть суміш майже повністю – & nbsp; вона повинна бути трохи теплою. Збийте сир занурювальним блендером до однорідності або протріть через сито за допомогою дерев'яної ложки або руками через сито. Крок 5

медова ВЕЛИКДЕНЬ

Застелите форму для паски марлею, викладіть масу, закрийте і поставте в холодильник на 2 дні. Краще поставити форму на & nbsp; тарілку – з паски може витікати рідина. Крок 6 Перед подачею зітріть цедру з лимона, вичавіть сік і змішайте з рештою медом. Проваріть на невеликому вогні до загусання, 4 хв. Остудіть і додайте пудру. Пасха викладіть на блюдо, зніміть марлю, полийте теплою глазур'ю і дайте їй трохи застигнути.

0/5 (0 Reviews)