АНГЛІЙСЬКА КЕКС Симнела

В англійський пасхальний кекс Симнела, як і в російський паску, додають подрібнені сухофрукти або цукати. Але в його основі є не тільки борошно, а й подрібнений мигдаль і імбир. Завдяки цій обставині, а також густому шару глазурі, кекс довго не черствіє

 АНГЛІЙСЬКА КЕКС Симнела

Інгредієнти

  • 230 г & nbsp; борошна
  • 3 & nbsp; великих яйця
  • 180 & nbsp; г & nbsp; вершкового масла і & nbsp; ще для змазування
  • 170 & nbsp; г & nbsp; цукру мусковадо
  • 50 г подрібненого мигдалю
  • 500 & nbsp; г суміші чорносливу і & nbsp; родзинок
  • 100 & nbsp; г сушеної вишні
  • 3 & nbsp; соковитих апельсина
  • 1 & nbsp; великий лимон
  • 700 & nbsp; г марципану
  • 4 & nbsp; ст. л. абрикосового джему
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 2 & nbsp; горошини запашного перцю
  • 1 & nbsp; бутон гвоздики
  • по & nbsp; щіпці тертого мускатного горіха і & nbsp; меленого імбиру

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зітріть цедру з & nbsp; 1 & nbsp; апельсина і & nbsp; лимона, вичавіть сік. Змішайте з & nbsp; сухофруктами. Проваріть на слабкому вогні до кипіння. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Відкиньте на сито сухофрукти, викладіть на паперові рушник і обсушити. Крок 2 Розтлумачте запашний перець і & nbsp; гвоздику в ступці з & nbsp; іншими прянощами. Змішайте з просіяного борошном і мигдалем. Крок 3 Яйця збийте в пишну піну. Окремо збийте цукор і & nbsp; розм'якшене вершкове масло також в & nbsp; пухку масу. Поступово, не припиняючи збивати, додайте яйця. Крок 4 Змішайте борошняну суміш, сухофрукти і олійно-яєчну суміш. Перемішайте тісто до однорідності. Перекладіть в роз'ємну жароміцних форму, змащену вершковим маслом. Випікайте в духовці при 160 ° С, 90 хв. Акуратно дістаньте з духовки і вгору закрийте листом фольги. Випікайте ще 45-60 хв до повної готовності. Крок 5 Вийміть форму з духовки і повністю остудіть на решітці. Розріжте кекс уздовж навпіл. Крок 6 Розведіть джем 2 & nbsp; ст. & Nbsp; л. & Nbsp; окропу. Змастіть нижній корж джемом, накрийте другим коржем. Розкачайте марципанову масу в & nbsp; формі кола, рівний за діаметром коржам. Накрийте кекс зверху, при & nbsp; бажанні зробивши фігурний край. З & nbsp; решти маси скачайте кульки і & nbsp; викладіть їх по & nbsp; периметру кексу, змащуючи низ залишками джему.

0/5 (0 Reviews)