Лосось у вершковому соусі зі шпинатом може стати справжньою & laquo; паличкою-виручалочкою & raquo; в тому випадку, якщо дуже хочеться справити враження смачною вечерею, а часу катастрофічно мало. Це воістину ідеальне рішення! До речі, для приготування страви підійдуть як порційне філе, так і стейки. Шпинат ж можна брати і свіжий, і заморожений. А ось в'ялені томати краще нічим іншим не замінювати: саме вони роблять смак страви виразним і насиченим. В результаті всього за півгодини на вашому столі з'явиться вишукану страву воістину ресторанного рівня! І будьте впевнені: лосось у вершковому соусі зі шпинатом сподобається навіть тим, хто зазвичай скептично ставиться до будь-якої риби.
Інгредієнти
- 1 маленька цибулина
- 6 зубчиків часнику
- 150 г в'ялених помідорів в оливковій олії
- 1 ст. л. оливкового масла
- 4 шматки філе лосося на шкірі по 150 г кожен
- 40 г вершкового масла
- 1/3 склянки білого сухого вина
- 450 мл вершків жирністю 22%
- 100 г шпинату
- 1/2 склянки тертого сиру пармезан
- 5 гілочок петрушки
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготуйте інгредієнти для лосося в соусі. Очистіть цибулю і & nbsp; часник і & nbsp; дрібно наріжте. Сушені помідори дістаньте з масла, струсіть і & nbsp; наріжте смужками. Крок 2
Розігрійте оливкову олію в & nbsp; великій сковороді на середньому вогні. Приправте філе лосося з & nbsp; обох сторін сіллю і & nbsp; перцем, покладіть в & nbsp; сковороду шкірою вгору і & nbsp; смажте 5 & nbsp; хв., Потім переверніть і & nbsp; готуйте ще 3-5 хв. Перекладіть філе на тарілку, при бажанні видаліть шкіру. Крок 3
В & nbsp; сковороді, де смажився лосось, розтопіть вершкове масло. Додайте часник і & nbsp; смажте 1 & nbsp; хв., До появи аромату. Додайте цибулю і & nbsp; готуйте 5 & nbsp; хв. Влийте вино і & nbsp; дочекайтеся, поки воно злегка увариться, 3 & nbsp; хв. Покладіть в & nbsp; сковороду в'ялені помідори і & nbsp; смажте 1-2 хв. Крок 4 Зменшіть вогонь під сковородою до слабкого. Влийте в & nbsp; неї вершки і, періодично помішуючи, доведіть майже до кипіння. Посоліть і & nbsp; поперчіть соус до смаку. Крок 5 Додайте в вершковий соус до лосося листя шпинату (їх попередньо слід вимити й обсушити). Готуйте не більше 2 & nbsp; хвилин на середньому вогні, щоб вони тільки лише злегка обм'якнули. Крок 6
Всипте в вершковий соус тертий пармезан. Помішуючи, готуйте на слабкому вогні до тих пір, поки він не розплавиться. Це зазвичай займає не більше однієї хвилини. Крок 7
Поверніть лосось в & nbsp; сковороду і & nbsp; прогрійте в & nbsp; вершковому соусі протягом хвилини. Розкладіть по порційних тарілках. Перед подачею на стіл посипте блюдо дрібно нарізаною петрушкою. Корисна порада
Лосось у вершковому соусі зі шпинатом можна доповнити будь-якими спеціями за смаком. Підійдуть сушені материнка і чебрець, базилік і кріп. Або ж просто придбайте в магазині готову приправу для риби зі спеціально підібраним поєднанням трав.
До речіЯкщо для приготування лосося у вершковому соусі зі шпинатом ви купили заморожену рибу, дайте їй повністю відтанути, причому не при кімнатній температурі, а в холодильнику на самій & laquo; теплою & raquo; полиці. Тоді риба збереже вологу і вийде соковитою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!