Варена паска готується досить просто, не набагато складніше, ніж сира. Цей рецепт підійде тим, хто не вживає в їжу сирі яйця.
Інгредієнти
- фундук смажений – 50 г
- меренги готові – 5-6 шт.
- вершки жирністю 30% – 50 мл
- сіль – 1 щіпка
- родзинки чорний дрібний – 150 г
- кориця мелена – 0,5 ч. л.
- сир жирний – 1,5 кг
- сметана жирністю не менше 30% – 200 г
- яйце (жовток) – 5 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- ваніль (насіння) – 1 стручок
- масло солодковершкове – 300 г
- масло вершкове звичайне – 30 г
< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Сир покласти в марлю, потім в друшляк, зверху поставити важкий вантаж, дати сироватці стекти протягом 12 годин. Крок 2 Звільнити сир від марлі, протерти через сито. Додати сметану, розм'якшене солодковершкове масло, сіль і ваніль. Збити міксером 10 хвилин. Крок 3 Ізюм з корицею потомить зі звичайним вершковим маслом до розм'якшення 15 хвилин, дати настоятися під кришкою 10 хвилин. Крок 4 Змішати жовтки, цукор і вершки, постійно помішуючи, проварити на водяній бані до загустіння 15 хвилин. Крок 5 Додати сирну масу, поставити в миску з холодною водою, охолодити, весь час вимішуючи в одному напрямку. Крок 6 Вмішати родзинки, перекласти паску в форму, поставити під прес в холодному місці на 12 годин. Крок 7 Фундук подрібнити. Перед подачею меренги розламати на маленькі шматочки, змішати з фундуком. Розсипати суміш рівним шаром на серветці і акуратно обсипати нею паску. Для кращої фіксації трохи придавити суміш руками. Господині на замітку
Якщо поверхню паски буде сухою і суміш-обсипання буде погано до неї чіплятися, потрібно змішати 2 ст. л. цукрової пудри з 0,5 ч. л. води і декількома краплями лимонного соку. Обмазати отриманою цукровою глазур'ю пасху, протягом 5 хвилин підсушити глазур, і вже після цього & laquo; прокатати & raquo; паску в суміші-обсипання.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!