Якщо вам хочеться здивувати близьких і гостей, подайте на великодній стіл медовий паску з родзинками, приготований на нашу рецептом. Чим він відрізняється від звичайного? Тим, що мед в тесті не тільки надає випічці особливий смак і аромат, але і самим чудовим чином позначається на текстурі: вона стає більш щільною, злегка вологим, дуже приємною. А ще медовий паску з родзинками відмінно зберігається і навіть з часом стає смачнішою! Для цього загорніть його спочатку в паперовий пакет, потім упакуйте в пластиковий і приберіть в кухонну шафу.
Інгредієнти
- 500 г борошна
- 30 г пресованих або 15 г сухих дріжджів
- 100 г меду
- 7 яєць
- 400 г вершкового масла
- 2 ч. Л. солі
- 120 г родзинок
- 100 мл коньяку або рому
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто паски. Ізюм ретельно вимийте, потім обдайте окропом, обсушити і залийте коньяком або ромом. Затягніть плівкою і залиште настоюватися на 2-24 год. Крок 2
Розігрійте духовку до 190 ° С. Дріжджі розкришити пальцями в борошні, додайте мед і 4 яйця. За допомогою міксера змішайте їх з борошном, потім по одному додайте решту яєць, кожен раз добре вимішуючи. Крок 3
Додайте сіль і порізане шматочками масло кімнатної температури. Вимішуйте, поки тісто паски не почне відставати від стінок миски. Тісто має бути дуже м'яким, липким і гладким. Перекладіть тісто у велику миску, накрийте плівкою і залиште для підйому на 2 ч в теплому місці без протягів. Крок 4 Викладіть тісто, що підійшло (воно буде липким) на посипану борошном робочу поверхню і обімніть його. Додайте родзинки разом з рідиною, вимісити. Знову покладіть тісто в миску, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1,5 ч. Крок 5
обімніть тісто, викладіть на стіл і ще раз обімніть. Розкладіть тісто за формами для паски так, щоб воно займало місця не більше половини обсягу в кожній формі. Дайте піднятися, 20-30 хв. Випікайте до готовності – паски повинні сильно піднятися. Остудіть паски, уклавши їх набік на застелену рушником подушку. Корисна порада
Готовність медового паски з родзинками визначайте за допомогою тонкої дерев'яної шпажки. Вставте її в центр вироби і вийміть. Якщо шпажка суха & mdash; паска готова!
До речі
Прикрасити медовий паску з родзинками можна будь глазур'ю (цукрової або білкової), покрити розтопленим шоколадом або просто посипати цукровою пудрою, змішаною з меленою корицею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!