МЕДОВИЙ КУЛИЧ з родзинками

Якщо вам хочеться здивувати близьких і гостей, подайте на великодній стіл медовий паску з родзинками, приготований на нашу рецептом. Чим він відрізняється від звичайного? Тим, що мед в тесті не тільки надає випічці особливий смак і аромат, але і самим чудовим чином позначається на текстурі: вона стає більш щільною, злегка вологим, дуже приємною. А ще медовий паску з родзинками відмінно зберігається і навіть з часом стає смачнішою! Для цього загорніть його спочатку в паперовий пакет, потім упакуйте в пластиковий і приберіть в кухонну шафу.

Медовий КУЛИЧ з родзинками

Інгредієнти

  • 500 г борошна
  • 30 г пресованих або 15 г сухих дріжджів
  • 100 г меду
  • 7 яєць
  • 400 г вершкового масла
  • 2 ч. Л. солі
  • 120 г родзинок
  • 100 мл коньяку або рому

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 Медовий КУЛИЧ з родзинками

Приготуйте тісто паски. Ізюм ретельно вимийте, потім обдайте окропом, обсушити і залийте коньяком або ромом. Затягніть плівкою і залиште настоюватися на 2-24 год. Крок 2

Медовий КУЛИЧ з родзинками

Розігрійте духовку до 190 ° С. Дріжджі розкришити пальцями в борошні, додайте мед і 4 яйця. За допомогою міксера змішайте їх з борошном, потім по одному додайте решту яєць, кожен раз добре вимішуючи. Крок 3

Медовий КУЛИЧ з родзинками

Додайте сіль і порізане шматочками масло кімнатної температури. Вимішуйте, поки тісто паски не почне відставати від стінок миски. Тісто має бути дуже м'яким, липким і гладким. Перекладіть тісто у велику миску, накрийте плівкою і залиште для підйому на 2 ч в теплому місці без протягів. Крок 4 Викладіть тісто, що підійшло (воно буде липким) на посипану борошном робочу поверхню і обімніть його. Додайте родзинки разом з рідиною, вимісити. Знову покладіть тісто в миску, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1,5 ч. Крок 5

 Медовий КУЛИЧ з родзинками

обімніть тісто, викладіть на стіл і ще раз обімніть. Розкладіть тісто за формами для паски так, щоб воно займало місця не більше половини обсягу в кожній формі. Дайте піднятися, 20-30 хв. Випікайте до готовності – паски повинні сильно піднятися. Остудіть паски, уклавши їх набік на застелену рушником подушку. Корисна порада

Готовність медового паски з родзинками визначайте за допомогою тонкої дерев'яної шпажки. Вставте її в центр вироби і вийміть. Якщо шпажка суха & mdash; паска готова!

До речі

Прикрасити медовий паску з родзинками можна будь глазур'ю (цукрової або білкової), покрити розтопленим шоколадом або просто посипати цукровою пудрою, змішаною з меленою корицею.

0/5 (0 Reviews)