Для багатьох це один з найбільш традиційних рецептів холодцю. Так його готують бабусі і мами, і виходить від відмінним, смачним і ситним з прозорим желе (або дригалкой, як називають прозору частину холодцю деякі товариші). & Nbsp;
Інгредієнти
- 4 великі свинячі ніжки
- 1,5 кг м'якоті свинини м'яса
- 1 цибулина
- морква – 1 шт
- 1 корінь петрушки
- 1 лавровий лист
- 4-5 зубчиків часнику
- чорний перець горошком, сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Ніжки ретельно вимити, обшпарити крутим окропом. М'ясо вимити, нарізати великими шматками. Скласти ніжки і м'ясо у велику каструлю, залити водою. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Шумівкою зняти піну. Крок 2 Цибулю і моркву очистити, крупно нарізати, разом з коренем петрушки злегка припекти на сухій розжареній сковороді, додати в каструлю з м'ясом, зменшити вогонь до мінімуму. Варити під нещільно закритою кришкою 5 ч, при необхідності додаючи воду. В кінці варіння додати лавровий лист, перець і сіль за смаком. Крок 3 Викласти з каструлі м'ясо і овочі. Бульйон процідити, накрити кришкою і залишити в теплому місці. Крок 4 З ніжок видалити всі кісточки. Нарубати розварене м'ясо і ніжки. Часник очистити і подрібнити.
* Від того, як буде нарубаю м'ясо, залежить остаточний вигляд холодцю. Дуже дрібна нарубки зробить холодець щільним, майже непрозорим. Найкраще різати м'ясо шматочками 0,5-0,7 см. Крок 5 Покласти нарубані м'ясо в форми, зверху присипати часником. Тонкою цівкою влити проціджений бульйон, накрити харчовою плівкою і виставити на холод. Коли холодець застигне, акуратно зіскоблити ложкою піднявся наверх і застиглий жир. Для подачі перевернути форму на велике блюдо, накрити гарячим рушником, енергійно струснути. Нарізати холодець на порційні шматки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!