хрусткі КУРОЧКА

Наша хрустка курочка цілком може скласти конкуренцію аналогічним страв з птиці, які пропонують заклади швидкого харчування: вона смачна, ароматна і до того ж не містить ніяких добавок сумнівного походження. Варто спробувати! До речі, наша хрустка курочка сподобається і дітям, які по достоїнству оцінять як золотисту скориночку, так і ніжну м'якоть. Звичайно, не варто включати смажену птицю в щоденний раціон маленьких непосид, але іноді побалувати хлопців настільки апетитним стравою не тільки можна, а й треба!

хрусткі КУРОЧКА

 хрусткі КУРОЧКА

Інгредієнти

  • часник – 4 зубчики
  • чебрець – 1 гілочка
  • терта лимонна цедра – 3 ст. л.
  • крупно змолоти панірувальні сухарі – 200 г
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г
  • курка вагою 1,5 кг – 1 шт .
  • дижонская гірчиця – 150 г
  • біле сухе вино – 120 мл
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Підготуйте інгредієнти обсипання для курочки. Духовку нагрійте до 175 & deg; C. Зубчики часнику, листочки чебрецю, 1,5 ч. Л. солі і 1 ч. л. меленого перцю помістіть в чашу блендера і подрібніть. Крок 2

хрусткі КУРОЧКА

Додайте в отриману масу панірувальні сухарі, лимонну цедру, оливкова і розтоплене вершкове масло. Перемішайте в пульсовом режимі, щоб сухарі стали вологим. Крок 3

хрусткі КУРОЧКА

Викладіть панірувальну суміш для хрусткої курочки у велику тарілку . У неглибокій мисці збийте вінчиком гірчицю і вино. Можна трохи посолити і поперчити. Крок 4

хрусткі КУРОЧКА

Курочку ретельно вимийте проточною водою, потім розріжте великим ножем на порційні шматки. Кожен насухо витріть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть за смаком. Крок 5

хрусткі КУРОЧКА

Шматочки курочки по черзі опускайте в гірчичну суміш, потім обвалюють у сухарний з боку шкіри, злегка натискаючи, щоб крихти добре прилипали. Крок 6

хрусткі КУРОЧКА

Підготовлені таким чином шматочки курочки викладіть на деко, вистелений папером для випічки, паніруванням вгору. Запікайте 40 хвилин. Потім температуру духовки збільште до 200 & deg; C і готуйте ще 10 хв. Корисна порада

Панірування хрусткою курочки можна зробити ще більш пікантною, якщо додати до складу мелений перець чилі і імбир, а звичайну солодку паприку замінити копченої.

До речі

За бажанням, при приготуванні хрусткою курки ви цілком можете відмовитися від використання алкоголю: його успішно можна замінити свіжовичавленим апельсиновим, грейпфруктовий або яблучним соком.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)