Наша хрустка курочка цілком може скласти конкуренцію аналогічним страв з птиці, які пропонують заклади швидкого харчування: вона смачна, ароматна і до того ж не містить ніяких добавок сумнівного походження. Варто спробувати! До речі, наша хрустка курочка сподобається і дітям, які по достоїнству оцінять як золотисту скориночку, так і ніжну м'якоть. Звичайно, не варто включати смажену птицю в щоденний раціон маленьких непосид, але іноді побалувати хлопців настільки апетитним стравою не тільки можна, а й треба!
Інгредієнти
- часник – 4 зубчики
- чебрець – 1 гілочка
- терта лимонна цедра – 3 ст. л.
- крупно змолоти панірувальні сухарі – 200 г
- оливкова олія – 2 ст. л.
- вершкове масло – 40 г
- курка вагою 1,5 кг – 1 шт .
- дижонская гірчиця – 150 г
- біле сухе вино – 120 мл
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте інгредієнти обсипання для курочки. Духовку нагрійте до 175 & deg; C. Зубчики часнику, листочки чебрецю, 1,5 ч. Л. солі і 1 ч. л. меленого перцю помістіть в чашу блендера і подрібніть. Крок 2
Додайте в отриману масу панірувальні сухарі, лимонну цедру, оливкова і розтоплене вершкове масло. Перемішайте в пульсовом режимі, щоб сухарі стали вологим. Крок 3
Викладіть панірувальну суміш для хрусткої курочки у велику тарілку . У неглибокій мисці збийте вінчиком гірчицю і вино. Можна трохи посолити і поперчити. Крок 4
Курочку ретельно вимийте проточною водою, потім розріжте великим ножем на порційні шматки. Кожен насухо витріть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть за смаком. Крок 5
Шматочки курочки по черзі опускайте в гірчичну суміш, потім обвалюють у сухарний з боку шкіри, злегка натискаючи, щоб крихти добре прилипали. Крок 6
Підготовлені таким чином шматочки курочки викладіть на деко, вистелений папером для випічки, паніруванням вгору. Запікайте 40 хвилин. Потім температуру духовки збільште до 200 & deg; C і готуйте ще 10 хв. Корисна порада
Панірування хрусткою курочки можна зробити ще більш пікантною, якщо додати до складу мелений перець чилі і імбир, а звичайну солодку паприку замінити копченої.
До речі За бажанням, при приготуванні хрусткою курки ви цілком можете відмовитися від використання алкоголю: його успішно можна замінити свіжовичавленим апельсиновим, грейпфруктовий або яблучним соком.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!