Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

Це божевільною смакоти салат. Для нього можна взяти не найніжніші листя шпинату & nbsp; & ndash; адже заправка дуже насичена

 Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

 Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

Інгредієнти

  • 300 г листя шпинату
  • 2 яйця
  • 100 г міцних печериць
  • 1 червона кримська цибулина
  • 1 великий шматок білого сільського хліба
  • оливкова олія

Для заправки:

  • 100 г бекону
  • 1 маленька цибулина шалот
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г коричневого цукру
  • 40 мл яблучного оцту
  • 100 мл оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

Для заправки очистіть і дрібно наріжте шалот. Роздавите, очистіть і дрібно порубати часник. Скибочки бекону наріжте смужками шириною 1 см. Покладіть бекон на сковороду і витоплювати на середньому вогні 10 хв. Крок 2

САЛАТ зі шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

Дістаньте бекон з сковороди шумівкою, а в жир, що залишився покладіть шалот і часник. Додайте коричневий цукор, добре перемішайте. Зніміть з вогню. Вмішайте віночком оцет і оливкове масло. Приправте сіллю і перцем. Крок 3

Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправки з бекону

У невеликій сотейник або каструльку налийте холодну воду, покладіть яйця. На слабкому вогні доведіть воду до кипіння, вимкніть вогонь і накрийте кухлик кришкою. Через 10 хв. яйця будуть готові. Очистіть їх і розріжте на четвертинки. Крок 4

Салат з шпинату з ТЕПЛОЮ заправки з бекону

Цибулину очистіть і наріжте тонкими полуперьямі. Печериці протріть серветкою. Видаліть у печериць ніжки (вони не знадобляться), капелюшки наріжте тонкими скибочками. Крок 5

САЛАТ зі шпинату з ТЕПЛОЮ заправкою з беконом

у хліба видаліть кірку, наріжте м'якуш кубиками і швидко обсмажити до золотистої скоринки в тій сковороді, де смажився бекон, додавши трохи оливкового масла. Крок 6

САЛАТ зі шпинату з тЕПЛОЮ заправкою з беконом

Листя шпинату при необхідності промити, обсушити на паперовому рушнику і викладіть в миску, додайте цибулю і гриби, залийте теплою заправкою і розкладіть по тарілках. Викладіть на шпинат яйця і грінки, посипте обсмаженою беконом. Подавайте салат теплим.

0/5 (0 Reviews)