Мафіни з малиною і сирні-лаймовим НАЧИНКОЙ

Приготування маффинов & ndash; захоплююча гра. Якщо зрозуміти принцип, можна придумати безліч цікавих варіантів. Важливо пам'ятати, що & laquo; суха & raquo; і & laquo; мокра & raquo; суміші готуються окремо, а потім дуже швидко змішуються. Вимішувати тісто не можна & ndash; маффіни стануть гумовими.

Інгредієнти

Для рідкої суміші:

  • 250 мл кефіру або рідкого йогурту
  • 100 г вершкового масла
  • 1 стакан цукру
  • 2 яйця
Для начинки:

  • 150 г малини
  • 100 г сиру
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. Л. натертої цедри лайма
  • 1 ч. л. соку лайма

Для сухої суміші:

  • 280 г пшеничного борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. соди
  • 1/8 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 ° С. Підготуйте формочки: силіконові збризніть водою, металеві прокладете паперовими вставками або змастіть маслом. Змішайте сир з цукром, соком і цедрою лайма. Крок 2

Мафіни з малиною і сирні-лаймовим НАЧИНКОЙ

Розтопіть вершкове масло і злегка остудіть. Приготуйте «мокру» суміш: в мисці змішайте йогурт, цукор і яйця до повного розчинення цукру, влийте розтоплене масло. Крок 3

Мафіни з малиною І сирно-лаймовим НАЧИНКОЙ

Приготуйте «суху» суміш: просійте в іншу миску борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Крок 4

Мафіни з малиною і сирно-лаймовим НАЧИНКОЙ

Вилийте« мокру »суміш в« суху »і швидко розмішайте. Суміш потрібно тільки змочити, вона повинна залишитися неоднорідною. Додайте малину і перемішайте. Крок 5

Мафіни з малиною І сирно-лаймовим НАЧИНКОЙ

Викладіть тісто до середини формочок. У центр покладіть по 1 ч. Л. сирної начинки. І розкладіть тісто. Тісто має заповнювати форму тільки на 3/4 висоти. Випікайте 25 хв. до золотистого кольору. Дайте повністю охолонути і тільки потім вийміть маффіни з формочок.

Вершкове масло можна замінити на рівний обсяг рослинного, а замість кефіру узяти молоко або сік – в цьому випадку сода не потрібна.

0/5 (0 Reviews)