Традиційний італійський великодній рецепт, у якого багато різних регіональних назв. Залежно від регіону пасхальну косу можуть піч і з начинками, і без. У цьому рецепті начинки буде три, і вони відмінно поєднуються один з одним. Рецепт цієї оригінальної випічки я запозичила у Олени Бистрової, за що їй велике спасибі! Коса запікається з сирими яйцями, які вставляються безпосередньо в косу. Щоб яйця не вибухнули в духовці, щоб не відчинити дверцята під час випічки, щоб уникнути перепаду температур.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- маслини 10 шт.
- сир (в ориг. Рецепті Caciocavallo) 100 г
- ковбаса копчена (в оріг.рецепте Soppressata) 100 г
- борошно 600 г
- вода 370 г
- оливкова олія 30 г
- дріжджі сухі 12 г
- сіль 10 г
- яйця курячі 4 шт.
- насіння маку 20 г
- насіння гарбуза 20 г
- насіння кунжуту 20 г
- жовток яйця (для змащення) 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У миску просіяти 600 г борошна і додати 10 г солі, перемішати. Крок 2
У теплу воду додати дріжджі, залишити на 10-15 хвилин до утворення дріжджовий шапочки. Починаємо замішувати тісто, поступово підливаючи дріжджову рідина в борошно, в кінці додаємо рослинне масло. Крок 3
Замішуємо тісто і відставляємо в сторону на 20 хвилин для набухання клейковини борошна, яка зробить наше тісто еластичним. Крок 4
Через 20 хвилин викласти тісто на стіл і швидко обминути, він стане набагато більш м'яким і однорідним. Потім повертаємо тісто в миску, накриваємо плівкою і залишаємо ще на 30 хвилин. Обсяг тісто має збільшитися вдвічі. Крок 5
від готового тіста відрізати невеликий шматочок для прикраси (приблизно 150-170 г). Час, що залишився тісто розділити на 3 рівні частини. Крок 6
Першу частину тісто скрутити в довгу ковбаску і розкачати в смугу довжиною приблизно 60-70 см, шириною 8 см. У середину розкатаної смуги викласти нарізану ковбасу, скласти бічні сторони внахлест і добре защипати зверху по шву. Вийде довга ковбаска з тіста з начинкою. Той же процес повторити для двох, що залишилися смужок тесту, одну наповнюємо нарізаними маслинами, іншу тертим сиром. Крок 7
Джгути з начинкою змастити жовтком яйця (я зазвичай жовток трохи розбавляю водою або молоком), один джгут обсипати кунжутом, другий маком і третій гарбузовим насінням. Отримані джгути заплести в косу і скласти кільцем. Крок 8
З тіста, яке ми відклали на прикраси, зробити 8 тонких смужок. Рівномірно розміщуємо 4 сирих яйця по нашій косі, кожне яйце закріплюємо двома смужками тіста, складеними крем-навхрест. Залишити косу для вистоювання на 20-30 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 50 хвилин до золотистого кольору. Щоб яйця не тріснули, духовку під час випічки потрібно тримати закритою. Крок 9
Така коса стане головною прикрасою Вашого пасхального столу!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!