ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Традиційний італійський великодній рецепт, у якого багато різних регіональних назв. Залежно від регіону пасхальну косу можуть піч і з начинками, і без. У цьому рецепті начинки буде три, і вони відмінно поєднуються один з одним. Рецепт цієї оригінальної випічки я запозичила у Олени Бистрової, за що їй велике спасибі! Коса запікається з сирими яйцями, які вставляються безпосередньо в косу. Щоб яйця не вибухнули в духовці, щоб не відчинити дверцята під час випічки, щоб уникнути перепаду температур.

 ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

 ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • маслини 10 шт.
  • сир (в ориг. Рецепті Caciocavallo) 100 г
  • ковбаса копчена (в оріг.рецепте Soppressata) 100 г
  • борошно 600 г
  • вода 370 г
  • оливкова олія 30 г
  • дріжджі сухі 12 г
  • сіль 10 г
  • яйця курячі 4 шт.
  • насіння маку 20 г
  • насіння гарбуза 20 г
  • насіння кунжуту 20 г
  • жовток яйця (для змащення) 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

У миску просіяти 600 г борошна і додати 10 г солі, перемішати. Крок 2

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

У теплу воду додати дріжджі, залишити на 10-15 хвилин до утворення дріжджовий шапочки. Починаємо замішувати тісто, поступово підливаючи дріжджову рідина в борошно, в кінці додаємо рослинне масло. Крок 3

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Замішуємо тісто і відставляємо в сторону на 20 хвилин для набухання клейковини борошна, яка зробить наше тісто еластичним. Крок 4

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Через 20 хвилин викласти тісто на стіл і швидко обминути, він стане набагато більш м'яким і однорідним. Потім повертаємо тісто в миску, накриваємо плівкою і залишаємо ще на 30 хвилин. Обсяг тісто має збільшитися вдвічі. Крок 5

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

від готового тіста відрізати невеликий шматочок для прикраси (приблизно 150-170 г). Час, що залишився тісто розділити на 3 рівні частини. Крок 6

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Першу частину тісто скрутити в довгу ковбаску і розкачати в смугу довжиною приблизно 60-70 см, шириною 8 см. У середину розкатаної смуги викласти нарізану ковбасу, скласти бічні сторони внахлест і добре защипати зверху по шву. Вийде довга ковбаска з тіста з начинкою. Той же процес повторити для двох, що залишилися смужок тесту, одну наповнюємо нарізаними маслинами, іншу тертим сиром. Крок 7

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Джгути з начинкою змастити жовтком яйця (я зазвичай жовток трохи розбавляю водою або молоком), один джгут обсипати кунжутом, другий маком і третій гарбузовим насінням. Отримані джгути заплести в косу і скласти кільцем. Крок 8

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

З тіста, яке ми відклали на прикраси, зробити 8 тонких смужок. Рівномірно розміщуємо 4 сирих яйця по нашій косі, кожне яйце закріплюємо двома смужками тіста, складеними крем-навхрест. Залишити косу для вистоювання на 20-30 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 50 хвилин до золотистого кольору. Щоб яйця не тріснули, духовку під час випічки потрібно тримати закритою. Крок 9

ІТАЛІЙСЬКА КОСА З трьома НАЧИНКАМИ

Така коса стане головною прикрасою Вашого пасхального столу!

0/5 (0 Reviews)