До великоднього свята всі намагаються приготувати найкращі страви. Святковий стіл ми прикрашаємо дуже смачним ароматним ягням – символом невинності і лагідності. Вважається, що солодка овечка на великодньому столі приносить в дім щастя, здоров'я та удачу! Приготуйте таких ягнят разом з дітьми – це зробить свято незабутнім!
Така різна Пасха x Інгредієнти
- борошно 500 г
- цукор 250 г
- дріжджі сухі 11 г
- масло вершкове 100 г
- яйце 1 шт.
- цедра лимона 1 шт .
- молоко 200 мл
- ваніль за смаком
Для прикраси:
- цукрова пудра 100 г
- кунжут (для очей)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 З картону вирізаємо шаблони ягняти. Замішуємо тісто: Дріжджі розчиняємо в 2-3 ст. л. теплого молока і 2 ч. л. цукру. Крок 2 Додаємо в просіяне борошно розведені дріжджі, всі інші інгредієнти: тепле молоко, цукор, ваніль, цедру лимона, сіль, яйце. В кінці додаємо вершкове масло і замішуємо тісто. Прибираємо в тепле місце до збільшення обсягу в 2-3 рази). Крок 3
Обмять тісто, на пекарської папері або силіконовому килимку, розкачати пласт, товщиною 1 см. Зверху покласти шаблон і вирізати по ньому баранчика. Можна злегка змастити баранчика збитим білком. Накатати з тіста кульки і щільно вкласти по всьому тілу ягняти, залишаючи ніжки і мордочку вільними. Кунжут – око. Можна змастити поверхню ягняти жовтком, змішаним з молоком. Крок 4
Випікаємо при 175- 180 градусах близько 30 хв. Готових ягнят викладаємо на решітку, охолоджуємо і прикрашаємо на свій смак: збитим білком з цукром, цукровою пудрою. Великодній ягня готовий!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!