ВЕЛИКОДНІЙ ягня

До великоднього свята всі намагаються приготувати найкращі страви. Святковий стіл ми прикрашаємо дуже смачним ароматним ягням – символом невинності і лагідності. Вважається, що солодка овечка на великодньому столі приносить в дім щастя, здоров'я та удачу! Приготуйте таких ягнят разом з дітьми – це зробить свято незабутнім!

ВЕЛИКОДНІЙ ягня

ВЕЛИКОДНІЙ ягня

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно 500 г
  • цукор 250 г
  • дріжджі сухі 11 г
  • масло вершкове 100 г
  • яйце 1 шт.
  • цедра лимона 1 шт .
  • молоко 200 мл
  • ваніль за смаком

Для прикраси:

  • цукрова пудра 100 г
  • кунжут (для очей)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 З картону вирізаємо шаблони ягняти. Замішуємо тісто: Дріжджі розчиняємо в 2-3 ст. л. теплого молока і 2 ч. л. цукру. Крок 2 Додаємо в просіяне борошно розведені дріжджі, всі інші інгредієнти: тепле молоко, цукор, ваніль, цедру лимона, сіль, яйце. В кінці додаємо вершкове масло і замішуємо тісто. Прибираємо в тепле місце до збільшення обсягу в 2-3 рази). Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ ягня

Обмять тісто, на пекарської папері або силіконовому килимку, розкачати пласт, товщиною 1 см. Зверху покласти шаблон і вирізати по ньому баранчика. Можна злегка змастити баранчика збитим білком. Накатати з тіста кульки і щільно вкласти по всьому тілу ягняти, залишаючи ніжки і мордочку вільними. Кунжут – око. Можна змастити поверхню ягняти жовтком, змішаним з молоком. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ ягня

Випікаємо при 175- 180 градусах близько 30 хв. Готових ягнят викладаємо на решітку, охолоджуємо і прикрашаємо на свій смак: збитим білком з цукром, цукровою пудрою. Великодній ягня готовий!

0/5 (0 Reviews)