Однією з найулюбленіших різновидів традиційної пасхальної випічки в Європі є великодні зайчики або кролики, кому як більше подобається. Кожен зайчик, це рум'яна і апетитна булочка, а разом вони створюють дуже гарну прикрасу для пасхального столу. Всередину хороводу можна покласти декоративне гніздечко з фарбованими яйцями, прикрасити квітами, або будь-якими іншими великодніми атрибутами на ваш смак.
Така різна Пасха x Інгредієнти < ul>
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Висипати просіяне борошно в миску і сформувати гірку. Зробити в центрі поглиблення, всипати туди 1 ст. л. цукру, сухі дріжджі, і влити 2-3 ст. л. теплою (не гарячою!) молока. Підмішати трохи борошна. Накрити миску рушником і прибрати в тепле місце без протягів на 20 хв. Крок 2 Сирий мигдаль залити окропом і теж залишити на 20 хв. Зняти з мигдалю шкірку. Вона знімається легко, цілісним шматком. Крок 3 Розтопити вершкове масло і трохи охолодити його. Крок 4 Поставити на міксер насадки-гаки для тіста і перемішати муку з опарою. Не припиняючи заважати додати масло, яйце, молоко, цукор, цедру лимона і дрібку солі. Перемішувати тісто, поки воно не стане відходити від стінок миски. Знову накрити тісто і прибрати в тепло на 30 хв. Що піднялося тісто розкачати завтовшки 1 см. Кільцями діаметром 3 і 4 см вирізати по 18 гуртка. З менших гуртків вирізати трикутник. Крок 5 Застелити деко папером для випічки. Поставити кільце в центр дека. Сформувати навколо кільця хоровод з зайчиків. Скачати маленькі грудочки і приліпити лапки. Змастити зайчиків розбовтаним яйцем. Зробити такий же другий хоровод. Приліпити очищені мигдалини на лапки, очі зробити з чорного перцю. Випікати заячий хоровод в нагрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 хвилин, до золотистого кольору. Трохи остудити і акуратно вийняти центральне кільце. Крок 6
Усім смачного! Всіх зі святом!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!