Головна прикраса світлого свята Пасхи – Паска! Пропоную спекти паску, який прикрасить ваш святковий стіл і порадує всіх своїм смаком.
Така різна Пасха x Інгредієнти
- морквяне пюре (дитяче) 150 г
- сметана 20 % 100 г
- молоко 50 мл
- свіжі дріжджі 20 г
- жовток яєчний 2 шт.
- вершкове масло 50 г
- цукор 170 г
- рослинне масло 4 ст. л.
- борошно 500 г
- родзинки 100 г
- сіль 1/2 ч. Л.
- ванільний цукор 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Ізюм замочити в окропі на кілька хвилин. Потім промити і добре просушити на паперовому рушнику. Крок 2 З'єднати дріжджі і 1 ст. л. цукру. Розмішати так, щоб дріжджі потекли. Крок 3 В чаші тістоміса з'єднати всі інгредієнти, крім борошна та родзинок. Добре перемішати на низькій швидкості. Крок 4 Невеликими порціями ввести муку. Замісити м'яке тісто, злегка ліпнувшее до рук. Крок 5 Перекласти тісто в миску, в якій воно буде підходити. Миску накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 12-15 годин. Крок 6 Потім тісто дістати з холодильника. І залишити його під плівкою при кімнатній температурі на 1 годину. Крок 7 Просушений родзинки обваляти в борошні. Зайву борошно струсити. Ізюм вмішати в тісто. Крок 8 Миску з тестом затягнути харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто підніметься в 2 рази. Крок 9 Після закінчення часу тісто обмять і розкласти по формах, змазаним олією. Форми заповнювати на 1/3. залишити підходити ще на 40 хвилин. Крок 10 Паски випікати в розігрітій духовці (180 градусів), приблизно 40-50 хвилин до сухої скіпки. Крок 11 Дати пасці трохи відпочити в формі, а потім перекласти на решітку до повного охолодження. Крок 12
Остиглий паску прикрасити по своєму бажанню. Крок 13
Світлого Великодня! Господині на замітку
Тісто для пасок можна замісити як в спеціальній машині для замісу, так і руками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!