МОРКВЯНИЙ КУЛИЧ З ХОЛОДНОГО ТЕСТА

Головна прикраса світлого свята Пасхи – Паска! Пропоную спекти паску, який прикрасить ваш святковий стіл і порадує всіх своїм смаком.

МОРКВЯНИЙ КУЛИЧ З ХОЛОДНОГО ТЕСТА

МОРКВЯНИЙ КУЛИЧ З ХОЛОДНОГО ТЕСТА

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • морквяне пюре (дитяче) 150 г
  • сметана 20 % 100 г
  • молоко 50 мл
  • свіжі дріжджі 20 г
  • жовток яєчний 2 шт.
  • вершкове масло 50 г
  • цукор 170 г
  • рослинне масло 4 ст. л.
  • борошно 500 г
  • родзинки 100 г
  • сіль 1/2 ч. Л.
  • ванільний цукор 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Ізюм замочити в окропі на кілька хвилин. Потім промити і добре просушити на паперовому рушнику. Крок 2 З'єднати дріжджі і 1 ст. л. цукру. Розмішати так, щоб дріжджі потекли. Крок 3 В чаші тістоміса з'єднати всі інгредієнти, крім борошна та родзинок. Добре перемішати на низькій швидкості. Крок 4 Невеликими порціями ввести муку. Замісити м'яке тісто, злегка ліпнувшее до рук. Крок 5 Перекласти тісто в миску, в якій воно буде підходити. Миску накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 12-15 годин. Крок 6 Потім тісто дістати з холодильника. І залишити його під плівкою при кімнатній температурі на 1 годину. Крок 7 Просушений родзинки обваляти в борошні. Зайву борошно струсити. Ізюм вмішати в тісто. Крок 8 Миску з тестом затягнути харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто підніметься в 2 рази. Крок 9 Після закінчення часу тісто обмять і розкласти по формах, змазаним олією. Форми заповнювати на 1/3. залишити підходити ще на 40 хвилин. Крок 10 Паски випікати в розігрітій духовці (180 градусів), приблизно 40-50 хвилин до сухої скіпки. Крок 11 Дати пасці трохи відпочити в формі, а потім перекласти на решітку до повного охолодження. Крок 12

МОРКВЯНИЙ КУЛИЧ З ХОЛОДНОГО ТЕСТА

Остиглий паску прикрасити по своєму бажанню. Крок 13

МОРКВЯНИЙ КУЛИЧ З ХОЛОДНОГО ТЕСТА

Світлого Великодня! Господині на замітку

Тісто для пасок можна замісити як в спеціальній машині для замісу, так і руками.

0/5 (0 Reviews)