Сирна паска З ШОКОЛАДОМ

Сирна паска – це один з найсмачніших десертів, на мою думку. Ніжна, вершкова, зі шматочками сухофруктів … Особливу красу додає і те, що готується вона раз на рік)) Тому встигніть її спробувати!

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • сир незерненний 500 г
  • вершки 33% -ві 40 мл
  • цукрова пудра 100 г
  • шоколад темний г
  • масло вершкове 50 г
  • курага 10 шт.
  • інжир сушений 5 шт.
  • родзинки 100 г
  • кориця на смак
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> ванільний цукор за смаком

  • горіхи кедрові 2 щіпка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

Поставить розігріватися воду для водяної бані. Шоколад поламати на шматочки, викласти в тарілку, в якій можна підігрівати, додати вершкове масло і поставити на водяну баню. Періодично помішувати, поки шоколадна маса не буде нагадувати рідку сметану. Поставити остуджувати в прохолодне місце. Крок 2

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

Курагу, родзинки і інжир промити, якщо це необхідно, і замочити в окропі або гарячій воді на 10 хвилин, після чого воду злити. Курагу і інжир нарізати невеликими шматочками. Крок 3

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

У сир додати вершки, цукрову пудру, корицю, ванільний цукор і добре розім'яти товкачем до ніжної однорідної маси. Можна спробувати, щоб зрозуміти, чи не треба ще пудри або кориці. Потім додати нарізані сухофрукти і родзинки. Крок 4

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з них додати остиглий розтоплений шоколад і добре перемішати, поки шоколадна маса повністю не покриє білий сир. Крок 5

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

Форму для паски застелити марлею, складеною в 2 рази, встановити її в друшляк, який, в свою чергу, поставити в глибоку миску для стікання сироватки. Викладати шарами білу і темну маси, добре утрамбовуючи ложкою. Заповнити форму доверху, укрити звисаючими кінцями марлі і встановити зверху вантаж – наприклад, контейнер з водою. Крок 6

сирної паски З ШОКОЛАДОМ

Прибрати в холодильник на ніч або на 8 годин. Подавати з горішками, медом, варенням і насолоджуватися … Корисна порада

З 500 грамів сиру у мене вийшло 2 паски вагою приблизно по 250 грамів кожна. Час готування вказано разом з періодом охолодження.

Господині на замітку

Якщо у вас не знайшлося форми для паски, то просто використовуйте сам друшляк або будь-яку форму з отворами, щоб стекла сироватка. Головне не форма, а зміст!

0/5 (0 Reviews)