Сирна паска – це один з найсмачніших десертів, на мою думку. Ніжна, вершкова, зі шматочками сухофруктів … Особливу красу додає і те, що готується вона раз на рік)) Тому встигніть її спробувати!
Така різна Пасха x Інгредієнти
- сир незерненний 500 г
- вершки 33% -ві 40 мл
- цукрова пудра 100 г
- шоколад темний г
- масло вершкове 50 г
- курага 10 шт.
- інжир сушений 5 шт.
- родзинки 100 г
- кориця на смак
- горіхи кедрові 2 щіпка
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> ванільний цукор за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Поставить розігріватися воду для водяної бані. Шоколад поламати на шматочки, викласти в тарілку, в якій можна підігрівати, додати вершкове масло і поставити на водяну баню. Періодично помішувати, поки шоколадна маса не буде нагадувати рідку сметану. Поставити остуджувати в прохолодне місце. Крок 2
Курагу, родзинки і інжир промити, якщо це необхідно, і замочити в окропі або гарячій воді на 10 хвилин, після чого воду злити. Курагу і інжир нарізати невеликими шматочками. Крок 3
У сир додати вершки, цукрову пудру, корицю, ванільний цукор і добре розім'яти товкачем до ніжної однорідної маси. Можна спробувати, щоб зрозуміти, чи не треба ще пудри або кориці. Потім додати нарізані сухофрукти і родзинки. Крок 4
Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з них додати остиглий розтоплений шоколад і добре перемішати, поки шоколадна маса повністю не покриє білий сир. Крок 5
Форму для паски застелити марлею, складеною в 2 рази, встановити її в друшляк, який, в свою чергу, поставити в глибоку миску для стікання сироватки. Викладати шарами білу і темну маси, добре утрамбовуючи ложкою. Заповнити форму доверху, укрити звисаючими кінцями марлі і встановити зверху вантаж – наприклад, контейнер з водою. Крок 6
Прибрати в холодильник на ніч або на 8 годин. Подавати з горішками, медом, варенням і насолоджуватися … Корисна порада
З 500 грамів сиру у мене вийшло 2 паски вагою приблизно по 250 грамів кожна. Час готування вказано разом з періодом охолодження.
Господині на заміткуЯкщо у вас не знайшлося форми для паски, то просто використовуйте сам друшляк або будь-яку форму з отворами, щоб стекла сироватка. Головне не форма, а зміст!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!