ІТАЛІЙСЬКИЙ КЕКС Коломбо

Італійський пасхальний кекс Коломбо по & nbsp; традиції випікають & nbsp; у формі голуба, що розкинув & nbsp; крила або хреста. Але він хороший і звичної – круглої – форми. Такий кекс виходить ароматним і дуже смачним.

ІТАЛІЙСЬКИЙ КЕКС Коломбо

Інгредієнти

  • 80 г вершкового масла і плюс для змащування
  • 70 г дрібних родзинок
  • по 1 великому апельсину і лимону
  • 1 стручок ванілі
  • 3 яйця
  • 280 г борошна і ще трохи для розкочування
  • цукрова пудра для подачі

Для глазурі:

  • 70 г мигдалю
  • 50 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Для опари:

  • 120 мл цільного молока
  • щіпка морської солі
  • 80 г цукру
  • 15 г свіжих дріжджів

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У теплу (38-40 ° C) і трохи підсоленій молоко додайте 1 ст. л. цукру і розкришите дріжджі, перемішайте. Залиште на 10 хв. Розтопити вершкове масло і остудіть. Крок 2 Якщо родзинки дуже сухий, залийте його гарячою водою на 10-15 хв., Відкиньте на сито і обсушити. Зітріть цедру з апельсина і лимона, вичавіть сік. Крок 3 Розріжте стручок ванілі уздовж навпіл, гострим ножем вишкребіть насіння (стручок не знадобиться). Збийте виделкою до однорідності 2 яйця і 1 жовток. Додайте сік і цедру цитрусових, цукор, що залишився, насіння ванілі і сіль. Крок 4 Просійте борошно гіркою, зробіть поглиблення, влийте дріжджову суміш. Додайте яєчну суміш, розтоплене і охолоджене масло, родзинки. Вимісити до однорідності, 10 хв. Залиште підніматися в теплому місці на 2 ч, за цей час двічі обомніте. Крок 5 Змастіть вершковим маслом роз'ємну жароміцних форму. Викладіть тісто у форму. Дайте расстояться в теплому місці, 30 хв. Випікайте в духовці при 160 ° С, 50-60 хв. Якщо верх почне сильно засмажувати, накрийте його фольгою. Вийміть паску з форми і охолодіть. Крок 6 Для глазурі подрібніть половину мигдалю з цукром і крохмалем в блендері. Що залишився від тесту білок збийте, змішайте з мигдальною масою. Нанесіть глазур на кекс і відразу посипте крупно нарізаним залишилися мигдалем. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

0/5 (0 Reviews)