ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Це, звичайно, не класичний Pannetone, який я дуже люблю! Цей рецепт паски, скажімо так, за мотивами Pannetone. Робиться він набагато швидше і простіше, а за смаком виходить нітрохи не гірше! М'який тягучий м'якуш, неймовірний аромат здоби і цитрусів, велика кількість цукатів і сухофруктів – такий паска коштує того, щоб спекти його хоча б раз на рік!

паска x Інгредієнти

  • борошно – 540 г
  • яйця – 3 шт.
  • тепла вода – 1/4 ст.
  • тепле молоко – 1/4 ст.
  • сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • масло вершкове – 70 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цукор – 100 г

  • апельсин – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукати, сухофрукти – 2 ст.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішати разом теплу воду і молоко, додати дріжджі, 1 ч. Л. цукру, перемішати і залишити в теплому місці на 15 хв. Таким чином дріжджі “оживають” і готуються до подальшої “роботі”. Крок 2 Через 15 хвилин дріжджі повинні піднятися характерною пухирчастої “шапочкою”. Із загальної кількості борошна додати в опару 4 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру, перемішати, накрити миску плівкою і залишити в теплому місці на приблизно 30 хвилин (тісто має збільшитися в 2 рази). Крок 3 Зняти з апельсина і лимона цедру (тільки верхню частину, білу частину не зачіпати – вона гірчить!). В окремій чаші збити разом яйця, цукор, ванільний екстракт і цедру лимона і апельсина. До цієї маси додати нашу підійшла дріжджову частина. Дуже добре вимішати, найкраще – в стаціонарному міксері насадкою “Крюк”. Продовжуючи заміс, додавати поступово просіяне борошно, розтоплене вершкове масло, всипати сіль. Вимішувати тісто не менше 10 хвилин, воно повинно стати дуже м'яке, але при цьому еластичне і гладке. Далі додати цукати (я дуже люблю в пасках цукати апельсина, лимона, родзинки і в'ялену вишню), остаточно вимісити тісто. Крок 4 Змастити миску для вистоювання тіста рослинним маслом без запаху. З замішаного тіста сформувати кулю і перенести в підготовлену миску для вистоювання. Зверху тісто трохи змащуємо маслом, закриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в тепле місце мінімум на 3-4 години, або поки тісто не збільшиться в об'ємі в 3 рази. Крок 5 Тісто піднялося в 3 рази. Необхідно його перенести на присипану борошном поверхню і обминути. Знову покласти в ту ж миску для вистоювання і залишити підходити ще на 3 години. Тісто знову має збільшитися в 3 рази. Крок 6 Готуємо форми для випічки. Якщо використовуєте металеві форми – то змащуємо їх трохи рослинним маслом. Ділимо тісто на необхідну кількість частин. Кожну частину кладемо в підготовлену форму, заповнюючи наполовину. Ми залишаємо форми в теплому місці мінімум на 1 годину. Тісто в формах має збільшитися вдвічі. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Крок 7 Тісто в формах має збільшитися в 2 рази. Змащуємо поверхню яйцем або жовтком, змішаним з 1 ст. л молока. Випікати близько 45 хвилин. Час випікання залежить, звичайно, від величини форми. Тому вже через 30 хвилин зробити тест на суху зубочіску. Виходить суха – виймати паски. Якщо верхівка паски вже добре зарум'яниться, а сам паску ще не пропечеться, то накрити зверху фольгою і випікати до готовності! Крок 8 Готові паски остудити і прикрасити за бажанням. Повірте, цей ароматний і дуже смачний паску прикрасить Ваше свято і порадує рідних і близьких! З наступаючим Великоднем!

0/5 (0 Reviews)