ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Італійський пасхальний пиріг є неодмінною стравою традиційного меню в честь Світлого неділі Христового. Згідно з легендою, такий рецепт колись придумала одна неаполітанська черниця. Їй дуже хотілося, щоб ласощі в честь головного церковного свята мало смак і аромат апельсинів, а текстура була ніжною і вологою. Таким чином на світ з'явився пиріг пастьера, до складу якого входять сир Рікотта, яйця, цедра і сік цитрусових. Вийшло чудово! Причому настільки, що багаті сім'ї напередодні цього свята просто завалювали монастир замовленнями на виготовлення цієї чудової випічки. Якщо ж ви бажаєте переконатися, що блюдо дійсно гідно найвищих похвал, приготуйте італійський великодній пиріг на нашу рецептом.
& nbsp;

 ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Інгредієнти

  • 300 мл вершків жирністю 35%
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Для заварного крему:

  • 150 г апельсинових цукатів
  • 7 жовтків
  • 3 ст. л. ванільного цукру
  • 130 г борошна
  • 250 мл молока 3,5% жирності
  • 600 г рікотти
  • 2 апельсини середнього розміру

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 120 г коричневого цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 80 г вершкового масла плюс для форми і змазування тесту
  • 3 жовтки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Для тіста пирога борошно, розпушувач, цукор, сіль і нарізане шматочками вершкове масло порубати ножем в крихту. Додайте жовтки і 2 ст. л. води, замісіть тісто. Охолодіть, 1 ч. Крок 2

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Для крему пирога жовтки ретельно розітріть з ванільним цукром і борошном. Влийте тонкою цівкою кипляче молоко, перемішайте до гладкості. Остудіть, змішайте з рікоттою. Крок 3

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Зітріть з апельсинів дрібної теркою цедру. Потім акуратно виріжте з апельсинів філе. Додайте його разом з тертою цедрою і цукатами в рикотту. Ретельно перемішайте. Крок 4

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

Дві третини тесту пирога розкачайте в коло діаметром 36 см. Викладіть у форму 26 см, змащену маслом. Трохи наколи виделкою. Викладіть масу з рікотти, розрівняйте, загорніть краю на начинку. Крок 5

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ

З тесту скачайте смужки шириною 1,5 см. Викладіть з них грати на пирозі. Змастіть маслом. Випікайте при 180 ° С 40 хв. Накрийте фольгою і випікайте ще 20 хв. Крок 6

Остудіть пиріг. Збийте холодні вершки в піну, поступово всипаючи цукрову пудру. Подавайте пастьеру кімнатної температури, виклавши на кожен шматок холодні вершки. Корисна порада

Замість рікотти для начинки італійського пасхального пирога цілком допустимо використовувати хороший натуральний сир жирністю не менше 9%. Щоб він став особливо ніжним, протріть його через дрібне сито.

До речі

Основу італійського пасхального пирога можна спочатку трохи підсушити в духовці (близько 15 хв при 180 & deg; С), а потім вже викладати на неї крем з яєць і рікотти.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)