ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

На Русі існували десятки, якщо не сотні різних рецептів сирної паски. Але всі вони ділили її на сиру і варену. Ось один з нескладних варіантів останньої.

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Інгредієнти

  • 0,5 кг хорошого смачного сиру
  • 150 г сметани жирністю 30%
  • 4 яєчних жовтки
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 стручок ванілі
  • терта цедра 1 лимона
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 75 г родзинок

  • 50 г цукатів з апельсинових кірочок

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Замочите родзинки в відфільтрованої воді на 15 хв. або на 1 ч, в залежності від сухості родзинок. Потім відкиньте на друшляк і обсушити. Цукати при необхідності наріжте невеликими акуратними кубиками. Крок 2

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Протріть сир в каструлю через сито для того, щоб позбутися від грудок і дрібних крупинок і зробити сир абсолютно однорідним. Також сир можна два рази пропустити через м'ясорубку або збити блендером. Крок 3

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Розм'якшіть вершкове масло до кімнатної температури. Розітріть дочиста або збийте міксером цукор з жовтками і розм'якшеним маслом. У вас повинна вийти пишна маса. Потім додайте в сир сметану і збийте. Покладіть масляну масу і знову збийте. Крок 4

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Додайте в сирну масу насіння ванілі і протріть її через сито в невелику каструлю. Поставте цю каструлю на водяну баню – на велику каструлю, заповнену на третину слабо киплячою водою. Постійно перемішуючи, прогрівайте сирну масу до перших бульбашок. Чи не переставайте помішувати, щоб маса не розшарувалася. Потім зніміть каструлю з лазні. Крок 5

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Остудіть сирну масу і поставте на годину-дві в холодильник, щоб вона трохи «схопилася». Додайте родзинки, цукати і цедру, ретельно перемішайте. Крок 6

ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ

Форму для паски вистелити зсередини марлею, викладіть сирну масу і поставте зверху невеликий гніт (літрову банку, заповнену водою наполовину), поставте в холодильник на 3 доби. Помістіть форму в глибоку тарілку, щоб було куди стікати рідини. Перед по дачею зніміть форму і марлю, викладіть паску на святкове блюдо і поставте в самий центр яскравого пасхального столу. До речі

Антон Прокоф'єв, бренд-шеф ресторану & laquo; Гусятнікоff & raquo;

Варена паска вимагає більше зусиль, ніж сира, але за рахунок термічної обробки виходить більш насиченим,

< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/varenaja-pasha-f388a4e.jpg" alt = "ВАРЕНА ВЕЛИКДЕНЬ" />

ніжніше, смачніше і зберігається довше & ndash; як мінімум три-чотири дні після зняття форми. Успіх приготування головної прикраси великоднього столу залежить від головного
вихідного продукту & ndash; від сиру. Для паски він повинен бути жирним, розсипчастим
і не дуже вологим. Чим більше в сирі рідини, тим довше його потрібно тримати в формі під гнітом. Ну а кількість ін-гредіентов залежить від розміру пасочніци: вказане в рецепті розраховане на невелику форму.

0/5 (0 Reviews)