ТРАДИЦІЙНИЙ ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

Приготування паски з дріжджового тіста на опарі – справа клопітка, але результат того вартий!

Інгредієнти

  • 120 г сушеної журавлини або вишні
  • 100 мл рому
  • 20 г пресованих або 10 г сухих дріжджів
  • 500 г борошна
  • 100 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 130 мл вершків жирністю 35%
  • 1 яйце
  • 5 жовтків
  • 150 г цукру
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 1 ч. Л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Сушену журавлину або вишню залийте половиною рому і залиште на 2-24 год. Крок 2 Для опари в миску налийте 150 мл теплої (36-38 ° С) води і розведіть в ній дріжджі. Додайте 100 г борошна і перемішайте. Накрийте і поставте в тепле місце на 1 год. Потім додайте в опару 100 мл теплого молока і 100 г борошна, перемішайте і поставте в тепле місце ще на 1 ч. Крок 3 Борошно, що залишилося просійте гіркою на стіл, зробіть поглиблення в центрі і влийте розтоплене вершкове масло і вершки. Додайте ціле яйце, жовтки, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимісити руками – повинно вийти еластичне, що не липнуче до рук тісто. Крок 4 Розігрійте духовку до 190 ° С. Відкиньте сухофрукти на сито, дайте стекти всій не вбереться рідини. Розподіліть сухофрукти по аркушу паперу для випічки, присипте борошном і гарненько обваляйте їх в ній. Тісто змішайте з рештою ромом і з опарою, ретельно вимісити. Додайте в тісто сухофрукти, ще раз добре вимісити і дайте піднятися в теплому місці, 2 ч. Крок 5 Розкладіть тісто за формами для паски так, щоб воно займало місце не більше половини обсягу в кожній формі. Дайте піднятися, 20-30 хв. Випікайте до готовності – паски повинні сильно піднятися. Якщо проткнути готовий паску дерев'яною шпажкою, вона вийде сухою. Остудіть паски, уклавши їх набік на застелену рушником подушку. Прикрасьте на свій смак.

0/5 (0 Reviews)