Кантонському КУРКА в соєвому соусі

Курка по-кантонськи & nbsp; – & nbsp; класичне китайське блюдо. Кантон – стара назва Гуанчжоу, самої гурманської провінції Китаю. Принцип китайської кухні – гармонія двох начал Інь і Янь. Жіноче Інь – ніжне, легке, солодке і м'яке. Чоловіче Янь – щільне, жирне, кисле і хрустке. Саме такою повинна вийти курка – кисло-солодкого на смак, м'якою і ніжною всередині, але з щільною і засмаженою шкіркою.

 кантонському КУРКА в соєвому соусі

Інгредієнти

  • 1 курка вагою 1,5-1,7 кг
  • 400-600 мл соєвого соусу
  • 5-6 см свіжого кореня імбиру
  • 4 зубчики часнику
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 2 зірочки бадьяна
  • 1 паличка кориці
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 сушений перець чилі, за бажанням

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 В не дуже широку каструлю, краще з товстим дном, покладіть курку грудкою вгору, залийте її водою так, щоб вода майже не доходила до грудки. Злийте цю воду в мірну ємність і подивіться, скільки вийшло – це весь обсяг потрібної вам рідини. Розрахуйте кількість соєвого соусу: вам знадобиться третину отриманого обсягу, решта – вода. Тобто, якщо кількість виміряної води – 1,5 л, то вам буде потрібно 500 мл соєвого соусу і 1 л води. Крок 2 Тепер курячу шкіру потрібно ошпарити. Для цього закип'ятіть 3-4 л води у великій каструлі. Візьміть курку щипцями і 3-4 рази опустіть в окріп, кожен раз приблизно на 15 сек. Потім дайте всій воді стекти (для цього встановіть курку вертикально). Крок 3 Коли курка обсохнет, обмажте її шкіру 2-3 ст. л. соєвого соусу і залиште в тому ж «стоячому» положенні на 30-60 хв. Крок 4 Очистіть імбир і часник, крупно наріжте. Зв'яжіть стебла зеленої цибулі в «вузлик». Крок 5 В не дуже широку каструлю, краще з товстим дном, насипте цукор, поставте на середній вогонь і розтопіть цукор до стану темно-коричневої карамелі. Поряд покладіть імбир і часник, трохи обсмажте. Крок 6 Влийте соєвий соус і воду, додайте зелений лук, бадьян і корицю, доведіть до кипіння. Покладіть в каструлю курку грудкою вниз. Закрийте каструлю кришкою. Як тільки рідина закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 хв. Переверніть курку, закрийте і варіть 30 хв. Крок 7 Знову переверніть курку грудкою вниз, закрийте кришкою, дочекайтеся, поки рідина закипить, і вимкніть вогонь. Накрийте каструлю товстим рушником і залиште на 15-20 хв. Крок 8 Подавайте курку з тієї рідиною, що залишилася після варіння, як соус.

0/5 (0 Reviews)