сметанника

Торт Сметанник люблять багато і охоче готують з приводу і без. Запропонований нижче рецепт дуже хочеться назвати & laquo; королівським & raquo ;, настільки він оригінальніше і багатше традиційного. У нашому випадку все коржі сметанника різні: один доповнений горіхами, інший & mdash; маком, третій & mdash; какао, а четвертий & mdash; сухофруктами. Крім того, використовується не один, а відразу два види крему: масляний і звичайний сметанний. Вінчається композиція глянсовою шоколадною глазур'ю. Загалом, цей торт Сметанник, звичайно, не для ледачих, але ми обіцяємо вам, що всі зусилля будуть сповна винагороджені щирим захопленням близьких і гостей будинку.

 сметанника

 сметанника

Інгредієнти

Для другого крему:

  • сметана жирністю 30-42% – 250 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • гіркий шоколад – 100 150 г
  • вершки жирністю 33-35% – 1 ст. л.

Для першого крему:

  • кава розчинна в порошку – 1/2 ст. л.
  • питна вода – 2 ст. л.
  • велике яйце – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • вершкове масло 150 г

Для тіста:

  • родзинки або чорнослив – 50 г
  • очищені волоські горіхи – 50 г
  • мак – 100-150 г
  • яйце – 4 шт.
  • цукор – 350 г
  • ванільний цукор-2 ч. Л.
  • сметана жирністю не менше 20% – 250-300 г
  • борошно – 480 г
  • розпушувач – 10 г
  • какао-порошок – 4 ст. л.
  • вершкове масло для змазування дека – 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 сметанника

Приготуйте тісто для сметанника. Ізюм (чорнослив) залийте окропом і залиште на 30-40 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і обсушити. Чорнослив дрібно наріжте. Крок 2

сметанника

Горіхи дрібно порубати. Мак залийте окропом, залиште на 10 хвилин, потім відкиньте на сито і добре обсушити. Перекладіть в піалу злегка розітріть з 1 ст. л. цукру. Крок 3

сметанника

Для тіста сметанника збийте яйця зі звичайним і ванільним цукром до отримання пишної маси. Додайте сметану і збийте ще раз. Поступово, порціями, всипте борошно, просіяне з розпушувачем, і ретельно вимісити. Крок 4

сметанника

Приготоване тісто для сметанника розділіть на 4 частини. В одну додайте горіхи, в другу – мак, в третю – какао-порошок, в четверту – родзинки (чорнослив). Перемішайте. Тісто має мати консистенцію кексового. Крок 5

сметанника

Деко змастіть невеликою кількістю вершкового масла і розподіліть руками одну частину тесту. Випікайте при 200 & deg; С. 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте тонкої дерев'яною паличкою (застроміть в середину, вийміть і, якщо вона суха, знімайте корж з дека). Таким же чином спечіть ще 3 коржа. Крок 6

сметанника

Поки коржі для сметанника остигають, приготуйте перший крем. Кава розведіть 2 ст. л. гарячої води і дайте охолонути. Яйце збийте зі звичайним і ванільним цукром до білого кольору. Крок 7

сметанника

У яєчну суміш додайте каву і м'яке вершкове масло. Збийте до отримання пишного крему однорідної консистенції. Відставте в сторону до використання. Крок 8

сметанника

Для другого крему сметанника збийте міксером охолоджену сметану, поступово додаючи звичайний і ванільний цукор. Повинна вийде пишна, легка, однорідна маса. Крок 9

сметанника

Для глазурі сметанника розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі наламай шматочками шоколад разом з вершками. Дайте трохи охолонути. Крок 10

сметанника

прошарками остиглі коржі сметанника двома видами крему , чергуючи їх. Верх торта прикрасьте шоколадною глазур'ю. Приберіть сметанник в холодильник на 6-8 годин. Корисна порада

Перед тим, як покривати коржі сметанника кремом, їх можна злегка просочити вершковим або кавовим лікером, а також будь-яким світлим сиропом з нейтральним смаком.

& nbsp;

До речі

За бажанням, ви можете варіювати цей рецепт сметанника, наприклад, замінивши родзинки або чорнослив для коржа курагою або сушеної журавлиною або використовуючи тільки один вид крему (в цьому випадку не забудьте подвоїти його кількість).

0/5 (0 Reviews)