Такий паштет зі свинини сильно відрізняється від продукту, до якого ми всі звикли. Особливо, якщо орієнтуватися на той, що продається в магазинах! Ми ж пропонуємо вам приготувати паштет з ніжного свинячого окосту, який необхідно подрібнити не в м'ясорубці, а ножем, щоб готову страву було соковитим і ніжним. Потім додати яблуко і зелений лук, які додадуть смаку особливу витонченість. Після чого запекти паштет і грунтовно охолодити, помістивши під гніт. Чи відчуваєте? Зовсім інша історія! Спробувавши одного разу такий паштет зі свинини, ви зрозумієте, що будете готувати його, причому не один раз.
Інгредієнти
- свинячий окіст – 1,2 кг
- жирна копчена грудинка – 400 г
- стебла зеленої цибулі (тільки біла частина) – 7 шт.
- велике зелене яблуко – 1 шт.
- лимонний сік – 3 ст. л.
- сіль, мелений чорний і запашний перець – за смаком
покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Крок 1
Підготуйте свинину для паштету. Окіст наріжте невеликими шматочками, потім дуже дрібно порубати тесаком або двома важкими ножами. М'ясорубку використовувати не варто! Крок 2
Грудинку наріжте дуже маленькими кубиками. Зелену цибулю наріжте кільцями. Яблуко очистіть від шкірки, виріжте серцевину з насінням. М'якоть наріжте дрібними кубиками. Крок 3
Підготовлену свинину, грудинку, яблуко і цибулю перемішайте у великій ємності з лимонним соком. Приправте запашним і чорним перцем. Ретельно вимісити фарш руками. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 8 годин. Крок 4
Підготуйте ємність для запікання свинячого паштету. Форму розміром 23х12,5 см, об'ємом 2 л вистелити папером для випічки. Можна її злегка змастити вершковим маслом. Охолоджений свинячий фарш посоліть і перемішайте. Викладіть в підготовлену форму. Верх закрийте трьома шарами якісної фольги, щільно притискаючи її до бортикам. Крок 5
Форму зі свинячим фаршем помістіть в глибоке деко і влийте води стільки, щоб вона доходила до середини форми. Духовку нагрійте до 160 & deg; C. Запікайте паштет 2 години. Крок 6
Перевірте готовність паштету. Обережно відігніть фольгу і проткніть його гострим ножем. З паштету повинен витікати прозорий сік. Зверніть увагу на краю: вони повинні відставати від стінок. Крок 7
паштет зі свинини дайте охолонути, потім зверху на фольгу помістіть дощечку і встановіть гніт вагою близько 1 кг. Приберіть в холодильник на 24 години або 2 доби. Корисна порада
Перед подачею на стіл дістаньте паштет з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Чуть-чуть нагрівшись, він стане більш ароматним і смачним.
До речіПри запіканні паштету зі свинини стежте, щоб рівень води не був нижче 1/3 висоти форми. Якщо це все-таки трапиться, просто долийте в деко необхідну кількість води.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!