Форель прекрасно підходить для такого способу приготування. Вибирайте тільки нейодовану сіль, щоб вона не змінила смак і колір риби.
Інгредієнти
- 1 ціла карельська форель вагою 1,5-2 кг
- 2 кг крупної нейодованої солі
- 1 пучок розмарину
- 3 яєчні білки
- мелений чорний перець
Для соусу:
- 500 г мацоні
- 2 зубчики часнику
- 2 3 ст. л. песто
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для соусу часник очистіть, натріть на тертці, змішайте з мацоні і песто, поперчіть. Затягніть плівкою і поставте в холодильник до подачі. Крок 2 Розігрійте духовку до 190 ° С. У риби видаліть зябра, промийте її, обсушити паперовими рушниками, поперчіть зсередини і зовні. Крок 3 Грубо порубати розмарин разом зі стеблами, змішайте з сіллю. Додайте білки і 2 ст. л. води, акуратно перемішайте. Крок 4 Застеліть деко фольгою або пергаментом, викладіть по центру приблизно третину солі, на неї викладіть рибу. Засипте сіллю, що залишилася, утрамбуйте так, щоб риба лежала під щільною «шубою». Голова і хвіст можуть стирчати. Поставте в нижню третину духовки, запікайте 30-40 хв. Крок 5 Перед подачею розбийте соляну кірку молотком і акуратно зніміть – вона зніметься разом зі шкірою. Подавайте філе з соусом з мацоні.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!