Карельський ФОРЕЛЬ В розмариновому СОЛІ

Форель прекрасно підходить для такого способу приготування. Вибирайте тільки нейодовану сіль, щоб вона не змінила смак і колір риби.

 Карельський фОРЕЛЬ В розмариновому СОЛІ

Інгредієнти

  • 1 ціла карельська форель вагою 1,5-2 кг
  • 2 кг крупної нейодованої солі
  • 1 пучок розмарину
  • 3 яєчні білки
  • мелений чорний перець

Для соусу:

  • 500 г мацоні
  • 2 зубчики часнику
  • 2 3 ст. л. песто

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для соусу часник очистіть, натріть на тертці, змішайте з мацоні і песто, поперчіть. Затягніть плівкою і поставте в холодильник до подачі. Крок 2 Розігрійте духовку до 190 ° С. У риби видаліть зябра, промийте її, обсушити паперовими рушниками, поперчіть зсередини і зовні. Крок 3 Грубо порубати розмарин разом зі стеблами, змішайте з сіллю. Додайте білки і 2 ст. л. води, акуратно перемішайте. Крок 4 Застеліть деко фольгою або пергаментом, викладіть по центру приблизно третину солі, на неї викладіть рибу. Засипте сіллю, що залишилася, утрамбуйте так, щоб риба лежала під щільною «шубою». Голова і хвіст можуть стирчати. Поставте в нижню третину духовки, запікайте 30-40 хв. Крок 5 Перед подачею розбийте соляну кірку молотком і акуратно зніміть – вона зніметься разом зі шкірою. Подавайте філе з соусом з мацоні.

0/5 (0 Reviews)