Наш пиріг з м'ясом і капустою, основу якого складає готове тісто, & mdash; відмінний варіант для буднів, коли хочеться ситної випічки, але немає часу займатися цим грунтовно. Все дуже просто! Купуєте листкове дріжджове тісто в магазині, приносите його додому і тут же, вийнявши з упаковки, розкладає на робочому столі. Поки воно відтає, спокійно займаєтеся приготуванням простий начинки з капусти і м'яса (можна використовувати, знову ж таки, магазинний фарш). Що приємно, обидві складові пирога будуть готові практично одночасно. Залишилося тільки злегка розкачати пласти тіста, розподілити по ним остигнула начинку і поставити в духовку. Тридцять хвилин випікання & mdash; і у вас на столі ситний домашній пиріг з м'ясом і капустою, який, до речі, можна подати як вечері!
Інгредієнти
- заморожене листкове дріжджове тісто – 500 г
- м'якоть яловичини – 400 г
- білокачанна капуста – 400 г
- ріпчаста цибулина – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- рослинне масло – 4 ст. л.
- вершкове масло – 15 г
- жовток – 1 шт.
- питна вода – 1 ч. л.
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Замороженому листкового дріжджового тесту дайте повністю відтанути при кімнатній температуре.Пріготовьте начинку для пирога. М'якоть яловичини пропустіть через м'ясорубку. Капусту тонко нашаткуйте. Лук з часником очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник порубати. Крок 2
У сковороді нагрійте 2 ст. л. рослинного масла, покладіть цибулю і, помішуючи, підрум'яньте протягом 5 хвилин. Додайте часник, смажте 1 хвилину. Покладіть капусту. Готуйте на середньому вогні при помішуванні 7 хвилин. Посоліть і поперчіть. Крок 3
В іншій сковороді нагрійте рослинну олію і, помішуючи виделкою, обсмажте рубану яловичину. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна приправити будь-якими спеціями для м'яса. Крок 4
роз'ємну форму для пирога діаметром 22-24 см змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї один розкатаний пласт тесту, формуючи високі бортики. Рівним шаром викладіть м'ясо, потім – капусту. Крок 5
з другого розкачане пласта виріжте коло по діаметру форми. Накрийте їм начинку пирога і защипайте краю тесту. Змастіть пиріг жовтком, змішаним з питною водою. Випікайте при 180 & deg; C близько 30 хвилин. Корисна порада
Капуста для начинки пирога з м'ясом вийде хрусткою, якщо її попередньо дрібно порубати, перетерти з сіллю і залишити на 10 хвилин. Потім віджати і смажити так, як вказано в рецепті.
До речіВерх пирога з м'ясом і капустою перед випіканням прикрасьте фігурками, вирізаними з обрізків тесту. Це можуть бути просто смужки або листочки, зірочки, квіточки або щось інше, за вашим бажанням.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!