Ароматний, в міру вологий вершковий кекс.
Інгредієнти
- борошно пшеничне 450 г
- яйце куряче 4 шт.
- масло вершкове 200 г
- молоко 280 мл
- какао-порошок 3 ст.л.
- розпушувач тесту 16 г
- цукор 350 г
- ванільний цукор 15 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Збити яйця з цукром до збільшення в об'ємі в 2 рази. Потім, продовжуючи збивання, ввести порціями весь цукор і ванільний цукор. Додати розтоплене тепле вершкове масло, перемішати. Крок 2
Додати просіяне з розпушувачем тіста пшеничне борошно. Перемішати методом складання знизу-вгору. Крок 3
Влити тепле молоко ( без 3-х ст. л), акуратно і швидко все перемішати. Готове тісто має консистенцію 15% сметани, стікає з лопатки. Крок 4
Відокремити 1/3 частина тесту від загальної кількості, додати просіяний какао-порошок хорошої якості і 3 ст. л молока, перемішати на низькій швидкості міксера. Крок 5
Форму для кексу з трубкою d = 24 см добре змастити м'яким вершковим маслом і пріпиліть борошном. Викласти в форму тісто, чергуючи порцію білого і шоколадного тесту. Випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 50 хвилин до готовності (проби на суху лучину).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!