Ароматний кекс для любителів лаванди.
Інгредієнти
- молоко 75 мл
- пшеничне борошно 225 г
- яйце куряче 3 шт.
- масло вершкове 200 г
- розпушувач тесту 16 г
- цукор 175 г
- квіти лаванди 2 ч.л.
- мигдаль мелений 75 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очищений мигдаль подрібнити до стану борошна грубого помелу. Крок 2
Збити вершкове масло з цукром до пухкої маси. Крок 3
Продовжуючи процес збивання вершкового масла, додавати по одному всі яйця. Потім додати просіяне з розпушувачем тіста борошно і дрібку солі, мелений мигдаль. Крок 4
Влити молоко, для любителів насиченого лавандового смаку кексу, можна додати дрібку сухих квітів лаванди. Крок 5
Перемішати всі інгредієнти до однорідності. Крок 6
Форму для випічки змастити вершковим маслом, боки присипати борошном, дно застелити папером для випічки. Крок 7
Викласти тісто в форму, розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці до готовності. Злегка охолодити, потім продовжити подальше охолодження на решітці. Корисна порада
Квіти лаванди навіть в невеликій кількості дають стійкий аромат і післясмак випічці.
Господині на заміткуМолоко потрібно попередньо прогріти з квітами лаванди кілька хвилин, залишити для настоювання на 1 годину, потім процідити.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!