Кекс з лавандою

Ароматний кекс для любителів лаванди.

 кекс з лавандою

Інгредієнти

  • молоко 75 мл
  • пшеничне борошно 225 г
  • яйце куряче 3 шт.
  • масло вершкове 200 г
  • розпушувач тесту 16 г
  • цукор 175 г
  • квіти лаванди 2 ч.л.
  • мигдаль мелений 75 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

кекс з лавандою

Очищений мигдаль подрібнити до стану борошна грубого помелу. Крок 2

кекс з лавандою

Збити вершкове масло з цукром до пухкої маси. Крок 3

Продовжуючи процес збивання вершкового масла, додавати по одному всі яйця. Потім додати просіяне з розпушувачем тіста борошно і дрібку солі, мелений мигдаль. Крок 4

кекс з лавандою

Влити молоко, для любителів насиченого лавандового смаку кексу, можна додати дрібку сухих квітів лаванди. Крок 5

кекс з лавандою

Перемішати всі інгредієнти до однорідності. Крок 6

кекс з лавандою

Форму для випічки змастити вершковим маслом, боки присипати борошном, дно застелити папером для випічки. Крок 7

кекс з лавандою

Викласти тісто в форму, розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці до готовності. Злегка охолодити, потім продовжити подальше охолодження на решітці. Корисна порада

Квіти лаванди навіть в невеликій кількості дають стійкий аромат і післясмак випічці.

Господині на замітку

Молоко потрібно попередньо прогріти з квітами лаванди кілька хвилин, залишити для настоювання на 1 годину, потім процідити.

0/5 (0 Reviews)